Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" vadītājs: "Verstapenu vajadzēja smagi sodīt jau 2021. gadā"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" vadītājs: "Verstapenu vajadzēja smagi sodīt jau 2021. gadā"
Makss Verstapens un Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

"McLaren" komandas vadītājs Andrea Stella uzskata, ka Makss Verstapens Austrijas GP sacīkstē atļāvies aizstāvēties, pārkāpjot F1 noteikumus, jo 2021. gadā cīņās ar Luisu Hamiltonu netika pietiekami bargi sodīts. "Red Bull" boss Kristians Horners tikmēr sava pilota vainu sadursmē ar Lando Norisu nesaskata.

Jau ziņots, ka cīņā par uzvaru esošie piloti sadursmi piedzīvoja Austrijas GP izcīņas 64. aplī. Noriss pirms līkuma iebrauca Verstapenam blakus ārmalā, ar domu, ka tas palīdzēs pēc tam labāk paātrināties un nodrošinās apdzīšanas iespēju, taču "Red Bull" pārstāvis pavirzījās pa kreisi un notika sadursme. Pats vaininieks saņēma desmit sekunžu sodu un divus soda punktus, taču pēc riepu maiņas spēja finišēt piektais. Norisam bija jāizstājas.

"McLaren" vadītājs Stella uzskata, ka Verstapenu par braukšanas uz noteikumu pārkāpšanas robežas un pāri tai bija jāsoda jau 2021. gadā, kad cīņā par savu pirmo titulu holandietis izcēlās ar agresīviem manevriem pret "Mercedes" pilotu Hamiltonu.

"Es domāju, visa šīs pasaules populācija zina, kurš ir atbildīgs, tikai maza cilvēku grupa to nezina," komentējot svētdien notikušo sadursmi, intervijā "Sky Sports F1" sacīja Stella. "Problēma ir tāda, ka, ja jūs nerisināt šādas lietas, tās noteikti atgriezīsies. Un šodien tās atgriezās, jo pagātnē netika pietiekami risinātas, kad bija dažas cīņas ar Luisu, par ko vajadzēja sodīt bargā veidā. To, kā ir jābrauc sacīkstēs, tu iemācies noteiktā ceļā."

Stella arī uzskata, ka desmit sekunžu sods Verstapenam bija par maigu: "Mūsu skatījumā, Makss ir pilnībā vainīgs šajā epizodē. Ir jābrauc ievērojot noteikumus. Noteikumi jāīsteno tā, lai tie būtu efektīvi, jo, ja negadījuma rezultātā otra mašīna izstājas no sacīkstēm, sodam jābūt samērīgam ar iznākumu. Iepriekš jau bija divas reizes, kad viņš mainīja trajektoriju bremzēšanas laikā, tāpēc ir skaidrs, ka viņam ir jāuzspiež pareizais veids, kā jāsacenšas."

Verstapens pirms otrā pitstopa bija iekrājis ap septiņu sekunžu pārsvaru, tomēr notika aizķeršanās, pēc kā Noriss nonāca aizmugurē. "Red Bull" vadītājs Horners sava pilota vainu sadursmē ar Norisu nesaskata, tāpat arī atgādina, ka Noriss jau saņēma četrus brīdinājumus par trases robežu pārkāpšanu, par ko pienācās piecu sekunžu sods.

"Tas, kas notika pitstopā, nenozīmēja zaudētu sacīksti, bet gan nostādīja mūs kompromitējošā pozīcijā," sacīja Horners. "Man izskatījās, ka Lando tika atstāts pietiekoši daudz vietas. Viņam jau bija četri brīdinājumi par trases limitu neievērošanu. Viņi cīnās pamatīgi, Lando to darīja ar abiem elkoņiem un beigās bija kontakts, kas abiem maksāja dārgi."

Arī pats sadursmē iesaistītais Verstapens sevi vainot nesteidz, vien solot, ka abi piloti, kas tiek uzskatīti par draugiem, izrunās notikušo un tiks tam pāri. Tāpat sportists noliedza, ka būtu mainījis trajektorijas bremzēšanas laikā, kas noteikumos nav atļauts.

"Ja runājam par šīm pēdējā brīža ielēkšanām blakus, vienreiz viņš aizbrauca taisni, citā reizē es biju spiests pārbraukt pār apmali, citādi jau tad būtu sadūrušies," saka Verstapens, komentējot Norisa pirms tam veiktos agresīvos uzbrukumus. "Tas ir līkuma leņķis, kas dažreiz rada šāda veida problēmas. Piedzīvot sadursmi, protams, nekad nav jauki. No ārpuses ir grūti redzēt, kad es bremzēju. Zinu, ka pagātnē šāda lieta ir bijusi, bet tagad es vienmēr pavirzos vēl pirms uzsāku bremzēšanu. No malas ir viegli teikt, ka mainu trajektoriju bremzējot, bet pilots mašīnā zina vislabāk, ko viņš dara. Mēs ar Lando visu izrunāsim, bet ne tagad. Vēl nav īstais laiks. Mēs tiksim šim pāri, esam sacīkšu piloti."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  -1 [+] [-]

, 2024-07-02 15:00, pirms 3 dienām
Visi tagad vaino Maksu un to, kā FIA viņu pietiekoši bargi nesoda, bet nez kāpēc tiek aizmirsts, ka pirms dažiem gadiem Hamiltons lielā ātrumā izsita Maksu no trases, saņēma to pašu nieka 10 sekunžu sodu un pat ar to visu pārliecinoši uzvarēja... neatceros, ka toreiz kāds būtu pārmetis Hamiltonam tik ļoti kā tagad to dara pret Maksu.

Es neaizstāvu Maksu, bet toreiz bojājumi un apdraudējums otra braucēja dzīvībai bija daudz lielāks, nekā šoreiz... attiecīgi, ja toreiz 10 sek plus 2 licences punkti bija pietiekošs sods, tad kāpēc lai šoreiz sodītu smagāk, ja sekas nav ne par kripatu smagākas?

     [+] [-]

, 2024-07-02 15:54, pirms 3 dienām
Visas šīs runas nerastos ja FIA noliktu skaidru sarkano līniju un vienlīdz skaidri to noturētu. Un runa nav tikai par Maksu, arī Alonso nesaprotams sodus šosezon saņēma. Nemaz nerunājot par Piastri sodu kvalifikācijā, kur paši nevar parādīt iemeslu.

     [+] [-]

, 2024-07-02 20:56, pirms 3 dienām
Pilnībā piekrītu Stellam. VER ir nesodāmības sajūta, viņam vēl joprojām liekas ka viņu tāpat kā 2021 gadā, nesodīs. Bet laiki mainās, tiesnešiem parādās olas.
HAM toreiz Silverstonā viņu neiznesa, ja atceries VER pats brauca ar sajūtu ka viņš ir jālaiž tajā līkuma. Būtu sev atstājis rrzervi apdzenot, nebūtu tik tuvu nogiezis priekšā, nebūtu sadursmes, bet nebūtu arī apdzinis. Tā lūk.

     [+] [-]

, 2024-07-02 21:29, pirms 3 dienām
petravicus rakstīja: Visi tagad vaino Maksu un to, kā FIA viņu pietiekoši bargi nesoda, bet nez kāpēc tiek aizmirsts, ka pirms dažiem gadiem Hamiltons lielā ātrumā izsita Maksu no trases, saņēma to pašu nieka 10 sekunžu sodu un pat ar to visu pārliecinoši uzvarēja... neatceros, ka toreiz kāds būtu pārmetis Hamiltonam tik ļoti kā tagad to dara pret Maksu.

Es neaizstāvu Maksu, bet toreiz bojājumi un apdraudējums otra braucēja dzīvībai bija daudz lielāks, nekā šoreiz... attiecīgi, ja toreiz 10 sek plus 2 licences punkti bija pietiekošs sods, tad kāpēc lai šoreiz sodītu smagāk, ja sekas nav ne par kripatu smagākas?
Pirmkārt tika pierādīts, ka tur pats maksima bija līdzvainīgs, otrkārt, maksima netika sodīta vairāk kā 10it reizes tajā sezonā par ļoti rupjiem pārkāpumiem. Jūtu atšķirību?

FIA paši viņu tādu izaudzēja ālujot nesodīti pārkāpt noteikumus, lūk arī rezultāts, tā kā McLaren teiktajam, var piekrist.