Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komanda Baku trasē apmuļķojusi Fetelu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komanda Baku trasē apmuļķojusi Fetelu
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

"Mercedes" F1 komandas stratēģis Džeimss Voulss kādā intervijā atklājis, kā Azerbaidžānas "Grand Prix" kvalifikācijā tika apmuļķots konkurējošās vienības "Ferrari" pilots Sebastians Fetels, un rezultātā pie pirmās starta vietas tika Valteri Botass, kurš vēlāk uzvarēja sacensībās.

Neilgi pirms izšķirošajiem apļiem pēdējā kvalifikācijas kārtā Lūiss Hamiltons un Botass izbrauca no garāžas, savukārt uzreiz aiz viņiem līdzi devās Fetels. Abi "Mercedes" piloti pirms boksu celiņa beigām negaidīti apstājās vietā, kas paredzēta startu praktizēšanai, kamēr Fetels devās trasē viens pats.

Rezultātā Botass varēja braukt Hamiltona aizvējā, kas palīdz sasniegt ātrākus rezultātus, un izcīnīja "pole position". Hamiltons ieguva otro starta vietu, bet Fetels palika vien trešais.

"Kvalifikācijā aizvēja efekts ir ļoti nozīmīgs," skaidro Voulss. "Baku trasē ieguvums ir pat ļoti liels, ap 0.4 sekundēm aplī, līdz ar to tas var pilnībā izšķirt, būsi vai nebūsi pirmajā starta vietā."

Voulss atzīst, ka pēdējā laikā kvalifikācijā ļoti novērojams, ka piloti uzmana viens otru un cenšas atrast izdevīgāko mirkli, lai izbrauktu trasē.

"Pēdējās dažās sacīkstēs pitleinā redzams gandrīz vai meksikāņu seriāls, kad katrs stāv ar iedarbinātu motoru, skatās viens uz otru, gaidot, kurš pirmais dosies trasē," saka Voulss. "Šanhajā redzējām, ka mēs trasē izbraucām ļoti vēlu, bet citi tā koncentrējās uz nepieciešamību tikt aizvējā, ka pat nepaspēja aizbraukt pēdējā aplī pirms laika atskaites beigām. Zinājām, ka Baku tieši tas izšķirs, būsim pirmajā starta vietā vai nē. Izlēmām, ka no boksiem izbrauksim ātrāk, lai mums aizmugurē sekotu visi pārējie. Tas nostrādāja. Tikmēr mēs papraktizējām startus, lai nebūtu citiem priekšā, jo tas varēja dot lielu ieguvumu konkurentiem. Reizē tas ir arī risks, jo lidojošajos apļos aizbraucām tikai dažas sekundes pirms laika atskaites beigām."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

  -1 [+] [-]

, 2019-05-03 07:44, pirms 5 gadiem
Muļķības...Q3 pirmajā nogrieznī jau abi MB bija priekšā,tāpēc varēja tur raustīt,jo Vettelam un pārējiem nebija varianti un bija jābrauc!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-03 09:05, pirms 5 gadiem
Rezultātā Botass varēja braukt Hamiltona aizvējā,

Ha haa, ta iet ka raksta par lietaam ko pats nezin.
3Q Botass brauca pa priekshu Hamiltonam un aizvejam vajadzeeja buut Hamiltonam. Taa ka it kaa labaakam vajadzeeja buut Hamiltonam, bet uzvareeja Botass.

     [+] [-]

, 2019-05-03 09:08, pirms 5 gadiem
fans81 rakstīja: Muļķības...Q3 pirmajā nogrieznī jau abi MB bija priekšā,tāpēc varēja tur raustīt,jo Vettelam un pārējiem nebija varianti un bija jābrauc!
Mulkjiibas pirms peedeejaa lidojoshaa aplja
1. HAM
2. VER
3. VET
4. BOT
Un Botass poli izcinija peedeejaa aplii.