Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī: "Nav tā, ka mēs nesaprastu, kur esam kļūdījušies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī: "Nav tā, ka mēs nesaprastu, kur esam kļūdījušies"
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

"Alpine" komanda šogad pārsteigusi F1 līdzjutējus ar, iespējams, vislēnāko sacīkšu mašīnu uz starta. Pjērs Gaslī brīdina, ka dažu nedēļu laikā neko mainīt nav iespējams, un tam var būt nepieciešams pat pusgads.

Lai gan "Alpine" ir tikai viena no trim rūpnīcas komandām, kas pati ražo savus motorus, sezonas pirmajos posmos tās rezultāti bijuši vieni no sliktākajiem. Cīņa par punktiem šobrīd neizskatās pārāk reāla.

"Domāju, ka runa nav par divām vai trim nedēļām, bet drīzāk četriem vai sešiem mēnešiem," jautāts par to, kad varētu tikt piedzīvots reāls progress, saka komandas pilots Gaslī.

Otrs vienības braucējs Estebans Okons šobrīd tiek minēts kā potenciāls kandidāts uz Lūisa Hamiltona vietu "Mercedes" sastāvā 2025. gada sezonā. Tikmēr Gaslī, neskatoties uz šī brīža problēmām, izteicis gatavību palikt "Alpine" sastāvā gan nākamo, gan aiznākamo sezonu, kad 2026. gadā spēkā stāsies jaunie noteikumi.

Gaslī arī atzīst, ka komanda ir sapratusi, kas ir pieļautās kļūdas, lai arī izlabot tās nav tik vienkārši.

"Nav tā, ka mēs nesaprotam, ko darām vai nesaprotam, kāpēc šis mašīnas koncepts nedarbojas," uzsver Gaslī. "Bet ir svarīgi, ka spējam atrast risinājumu tam."

Izmantotie resursi:
grandpx.com