Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džonijs Herberts: "Alonso ir pienācis laiks beigt karjeru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Džonijs Herberts: "Alonso ir pienācis laiks beigt karjeru"
Fernando Alonso
Foto: LaPresse/Scanpix

Kādreizējais F1 pilots Džonijs Herberts, kurš šobrīd kā eksperts strādā televīzijas kanālā "Sky Sports", veltījis skarbus vārdus "McLaren" pilotam Fernando Alonso. Brits uzskata, ka Alonso šobrīd ir zaudējis motivāciju uzvarēt, vairs nav tik ātrs kā agrāk un sāk pieļaut pārāk rupjas kļūdas, kas tikai nozīmējot, ka divkārtējam pasaules čempionam ir laiks beigt karjeru.

Pēc pirmajā posmā Austrālijā piedzīvotās avārijas Alonso nestartēs svētdien Bahreinā gaidāmajās sacensībās.

"Es nedomāju, ka Fernando vēl vispār vajadzētu atgriezties sacīkstēs," saka Džonijs Herberts. "Iemesls, kāpēc to saku - viņš vairs nav savu uzdevumu augstumos. Pēdējo reizi tas bija kādā 2011. vai 2012. gadā, kad viņš vēl brauca "Ferrari" komandā. Viņa lielais ātrums sevišķi bija redzams kvalifikāciju braucienos. Kopš tā laika, protams, ir mainījušās mašīnas, tomēr arī laiks, kad visi teica, ka viņš ir pats labākais pilots, ir pagājuši. Es vairs to nespēju saskatīt. Arī "McLaren" komandas iekšienē viņa dominēšana vairs neizpaužas, un Džensons Batons darbu šobrīd paveic labāk. Nesen viņš izteicās, ka būtu apmierināts arī tad, ja no Formulas 1 aizietu ar diviem tituliem. Tas vairs nav cilvēks, kurš būtu padevies tikai cerībām izcīnīt trešo titulu - tas ir cilvēks, kurš ir padevies visam šajās sacīkstēs."

Pats Herberts laika posmā no 1989. līdz 2000. gadam aizvadījis 161 sacīksti F1 čempionātā, pārstāvot "Benetton", "Tyrrell", "Lotus", "Ligier", "Sauber", "Stewart" un "Jaguar" komandas. Savā karjerā brits guvis trīs uzvaras un septiņas reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Herberts atzīst, ka šobrīd Alonso nav tā labākā mašīna, kas esot viens no iemesliem spāņa motivācijas trūkumam. Tāpat TV eksperts uzsver, ka Alonso pārāk vāji centies panākt iespēju šonedēļ tomēr piedalīties sacīkstēs.

"Viņam nepatīk šīs jaunās mašīnas, kas ir vēl viens iemesls, kāpēc Alonso būtu jābeidz karjera," uzskata Herberts. "Pēc avārijas pērn Barselonā viņš nestartēja sacīkstēs, taču piloti, kas piedzīvo avārijas, parasti gribas uzreiz sēsties atpakaļ mašīnā. Kad es pats šādi avarēju, visiem teicu, cik ļoti gribu būt atpakaļ mašīnā. Tomēr arī pēc avārijas Austrālijā mēs kaut ko tādu nedzirdējām. Ja viņam būtu uzvarēt spējīga mašīna un iespējamība kļūt par čempionu, domāju, ka viņš jau būtu atpakaļ pie stūres. Sportists vienmēr atrod iespēju, kā to izdarīt, kā tas bija, piemēram, 1976. gadā ar Nikiju Laudu, kad viņš guva apdegumus. Izskatās, ka Alonso trūkst motivācijas, turklāt vēl visas šīs nianses... kaut ko tādu no divkārtēja pasaules čempiona nepieklātos redzēt. Es nespēju saskatīt kaisli pēc braukšanas un vēlmi sasniegt limitus F1 mašīnā. Tā viņam šobrīd pietrūkst. Viņam joprojām ir sacīkstēm piemērots prāts, taču viņam vairs nav vajadzīgā tempa. Austrālijā redzētais bija kļūda no viņa puses. Tas man atgādināja Mihaela Šūmahera un Žana-Ērika Verņa sadursmi Singapūrā. Es personīgi to visu zinu, jo pienāk noteikts punkts, kad pilota karjerā sākas lejupslīde. Sportists ilgi var būt virsotnē, bet kritiens ir neizbēgams. Tas, ko viņš saka, tas, kas notiek trasē, viņa ātrums kvalifikāciju braucienos un kļūda Austrālijā - tas viss man liek domāt, ka viņam ir laiks kārt savu ķiveri uz nagliņas."

Fernando Alonso Formulā 1 startē kopš 2001. gada. Pašlaik viņam ir 34 gadi un jau 255 sacīkšu pieredze.

Sociālajos tīklos sportists šodien gan pauž, ka līdz pēdējam brīdim centies panākt atļauju piedalīties Bahreinas "Grand Prix", tomēr tas nav izdevies.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2016-04-02 16:15, pirms 9 gadiem
ja FIA ārsti neatļauj braukt sacīkstēs, kā tad, lai viņš tiek pie viņām? pa kluso sēžās un brauc? Iespējams Herberta laikos arī pusdzīvi varēja sēsties pie stūres un visiem bija vienalga.

     [+] [-]

, 2016-04-02 16:40, pirms 9 gadiem
McLaren pašlaik labākajā gadījumā var cīnīties par punktiem. Tikai tāpēc vien bendēt veselību nav prātīgi (ar lauztām ribām braukt ir tā kā bīstami). Par motivācijas trūkumu kopumā varbūt var arī piekrist, taču atkal - mašīnas ātrums neļauj cerēt uz uzvarām.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-02 16:49, pirms 9 gadiem
Alonso atbildēja dzīvajā Herbertam:
https://streamable.com/z2kp

  +1 [+] [-]

, 2016-04-02 17:09, pirms 9 gadiem
karliss rakstīja: Alonso atbildēja dzīvajā Herbertam:
https://streamable.com/z2kp
Labs! Herberts palika uz mutes, lielais runātājs. Neciešu cilvēkus, kas māca citiem dzīvot un izliekas, ka viņi zina labāk.

     [+] [-]

, 2016-04-02 20:53, pirms 9 gadiem
Dīvaini, ka nav ieradies Namejs, lai kaut ko uzkakātu Alonso.

     [+] [-]

, 2016-04-03 02:19, pirms 9 gadiem
Alonso ir čempionu braucējs. Es gribētu redzēt kā ar motivāciju būtu Hamiltonam ja viņš turpinātu braukt Makos,tad Herberts arī teiktu ka Hamiltonam jăbeidz karjera. Alonso,Fetelu,Raikonenu un Hamiltonu es lieku vienā plauktiņā. Tikai atšķirība ir tāda,ka Hamiltons brauc ar izcilu formulu,Kimi un Fetels brauc ar ļoti labu formulu,bet Alonso brauc ar viduvēju formulu. Apmainiet formulas Hamiltonam un Alonso un vietās arī uzreiz samainītos.

     [+] [-]

, 2016-04-03 12:56, pirms 9 gadiem
karliss rakstīja: Alonso atbildēja dzīvajā Herbertam:
https://streamable.com/z2kp
Man kaut ko velkas/raustās tas video. Kas tur bija pa tekstu? You ended as a comentator, because you weren`t a champion, bet, kas tālāk?