Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Jūtu, ka jaunais "Mercedes" modelis ir ātrāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Jūtu, ka jaunais "Mercedes" modelis ir ātrāks"
Lūiss Hamiltons
Foto: imago/Insidefoto/Scanpix

Lai gan F1 čempions Lūiss Hamiltons pēc pirmajām četrām testu dienām vēl nespēj pilnvērtīgi noraksturot, kāds ir jaunais "Mercedes" sacīkšu auto, sportists atzīst, ka, balstoties uz sajūtām, tas viennozīmīgi ir ātrāks par pērnā gada modeli.

Ceturtdien, kad Barselonā apstākļi beidzot bija piemēroti testu veikšanai, Hamiltons dienu noslēdza kā ātrākais, sasniedzot nedēļas labāko rezultātu. Tiesa, brits īsti nav drošs, cik liels nopelns labajās sajūtās ir jaunajam "Mercedes" automobilim un, cik daudz dod jaunā veida riepas, kā arī gludais trases asfalts.

"Šī ir pagājušā gada mašīnas evolūcija, šogad mums ir labākas riepas un šajā trasē ir jauns asfalts, tādēļ dažbrīd viss var šķist labāk nekā ir patiesībā," atzīst Hamiltons. "Tomēr līdz šim viss gājis ļoti labi. Parasti man testi nepatīk, bet šajā dienā tiešām gribēju doties trasē, jo iepriekš nebija bijusi iespēja nobraukt daudz apļus. Grūti teikt, vai mašīna ir daudz labāka, jo nevar saprast, cik daudz dod trase, riepas un to sniegtā saķere. Nākamnedēļ zināsim vairāk. Tajā pašā laikā ir sajūta, ka šis modelis ir ātrāks nekā pagājušā gada auto, un tas ir pozitīvi."

Hamiltons ceturtdien veica 69 apļus, bet nedēļā kopumā, ņemot vērā sliktos laikapstākļus, Barselonas trasi noriņķoja vien 94 reizes. Normālos apstākļos šim ciparam būtu jābūt vismaz trīs reizes lielākam.

"Cilvēki man prasa, cik apļus normāli es būtu veicis līdz šai dienai, un jāsaka, ka pēdējos pāris gadus uz šo brīdi tie būtu bijuši vismaz 300," atklāj Hamiltons. "Ir kā ir, bet domāju, ka neviens nav pavadījis trasē būtiski vairāk laika. Jau pirmo desmit apļu laikā sapratos ar mašīnu, tāpēc esmu apmierināts un jūtos komfortabli."

F1 testi atsāksies pēc četru dienu pārtraukuma un turpināsies turpat Barselonā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...