Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Helmuts Marko gribējis Rikjardo atlaist jau pēc Spānijas GP

Andris Liepa
Andris Liepa

Helmuts Marko gribējis Rikjardo atlaist jau pēc Spānijas GP
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

F1 komandas “Red Bull” vadītājs Kristians Hornets, viesojoties “F1 Nation” podkāstā, atklāja, ka komandas padomnieks Helmuts Marko no Daniela Rikjardo pakalpojumiem gribējis atbrīvoties jau pēc Spānijas “Grand Prix”.

“Red Bull” māsas komanda VCARB par Rikjardo atbrīvošanu no darba paziņoja pēc Singapūras posma. Horners atklāja, ka Marko, kurš jau iepriekš nav kautrējies visai ātri izspēlēt pilotu rokādes, Rikjardo nomainīt pret Liamu Lovsonu gribējis vēl pirms vasaras pārtraukuma.

“Rikjardo sezona sākās smagi. Tad pienāca Maiami posms, kas bija dalāms divos dažādos nogriežņos. Piektdien un sestdienas rītā viņš rādīja lielisku sniegumu. Viņš izskatījās pēc vecā Daniela, kad aizstāvējās pret “Ferrari” pilotiem un radīja labāku sniegumu nekā mašīna ļāva. Bet tad pienāca sestdienas pēcpusdiena un svētdienas sacīkstes, kas bija katastrofāli. Līdz ar to jau Spānijā Helmuts viņu gribēja dabūt ārā no tās mašīnas,” sacīja Horners.

Ilggadējais “Red Bull” stūrmanis atklāja, ka cīnījies par Rikjardo palikšanu F1.

“Es izdarīju visu, lai viņš tiktu pie pēc iespējas vairāk laika tajā mašīnā. Pretējā gadījumā viņš būtu atlaists jau pēc Barselonas,” piebilda Horners.

Viņš arī neslēpa, ka vienīgais iemesls, kāpēc Rikjardo atradās VCARB komandā, bija viņa potenciālā stāšanās Serhio Peresa vietā, ja meksikāņa sniegums kļūtu neapmierinošs. Tomēr nevienā brīdī neesot radusies situācija, kurā Peresa un Rikjardo apmaiņa būtu racionāla.

“Problēma bija tāda, ka abiem pilotiem problēmas bija dažādos sezonas nogriežņos. Čeko sezonu sāka ļoti labi, kamēr Daniels mocījās. Tad Čeko pazaudēja formu, bet Daniels sāka rādīt labāku sniegumu. Nevienā brīdī situācija nebija atbilstoša abu pilotu apmaiņai,” norādīja Horners.

Pats Rikjardo ir norādījis, ka nevēlas atgriezties “Red Bull” testa pilota lomā, jo tas viņam nepalīdzēšot pārstartēt karjeru F1.

Izmantotie resursi:

https://www.motorsport.com/f1/news/...