Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Atklājas, cik liels ir "Red Bull" komandas F1 budžets

Juris Grīns
Juris Grīns

Atklājas, cik liels ir "Red Bull" komandas F1 budžets
Foto: Motorsport.com

Lai gan "Formula 1" komandas "Red Bull Racing" budžets pagājušajā gadā nedaudz saruka, tas aizvien ir lielāks nekā plānotie tēriņu griesti, kas tiks ieviesti jau 2021. gadā.

Šobrīd par 2019. gadu pieejamie oficiālie dati liecina, ka Dītriham Matešicam piederošā komanda pērn iztērējusi 259 miljonu eiro, kas ir par apmēram 2.5 miljoniem mazāk nekā 2018. gadā, kad liela daļa tika izdota apmaksājot "Renault" piestādītos rēķinus. Tagad, kad "Red Bull" uzskatāma par "Honda" rūpnīcas komandu, par dzinējiem tai jāmaksā daudz mazāk.

No nākamās sezonas neviena F1 komanda gada laikā nedrīkstēs izdot vairāk par aptuveni 123 miljoniem eiro (neskaitot pilotu algas un dažas citas izmaksas), kas nozīmē, ka šobrīd "Red Bull" operē ar aptuveni divreiz lielākiem līdzekļiem.

"Red Bull" komandas peļņa pērn esot sastādījusi 267 miljonus eiro, liecina pieejamā informācija.

Jāpiemin gan tāda nianse, ka kompānija "Red Bull Technology" neietilpst komandas tēriņos, lai gan faktiski dod lielu artavu - tajā strādā 966 darbinieki, kamēr "Red Bull Racing" F1 komandā oficiāli nodarbināti tikai 59 cilvēki. Šobrīd "Red Bull Technology" formāli ir piegādātājas statuss gan "Red Bull", gan "AlphaTauri" komandām, taču zināms, ka pirms budžeta griestu stāšanās spēkā tiks precizēts, kādā veidā tiks aprēķināti šī uzņēmuma un komandas izdevumi. Vienības vadītājs Kristians Horners gan iepriekš paudis, ka pieejamie cipari atpoguļo patiesos tēriņus, kas tiek izmantoti tieši F1 vajadzībām.

Nesen jau ziņojām, ka šāda veida oficiālie dati pieejami arī par čempionvienību "Mercedes". Tās tēriņi pērn esot bijuši 366 miljonu eiro apmērā, bet ienākumi - ap 400 miljoniem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...