Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cunoda pāries uz "Aston Martin", Žou pievienosies "Williams" sastāvam?

Juris Grīns
Juris Grīns

Cunoda pāries uz "Aston Martin", Žou pievienosies "Williams" sastāvam?
Juki Cunoda. Foto: Motorsport.com

Lemānas sacensību uzvarētājs Ričards Bredlijs prognozē, ka Juki Cunoda kādā no nākamajām sezonām varētu pievienoties "Aston Martin" komandai, savukārt Guanju Žou esot noskatījusi "Williams" vienība.

Cunoda un Žou kopā ar Luisu Hamiltonu, Loganu Sardžentu un Danielu Rikjardo ir piloti, kuriem šobrīd vēl nav noslēgti līgumi uz 2024. gada F1 sezonu. Nākot rudenim, situācija pilotu tirgū saasinās un arī uzvirmo dažādas spekulācijas.

2015. gada Lemānas 24 stundu sacīkstes LMP2 klases uzvarētājs Bredlijs podkāstā "On Track GP" paudis viedokli, ka Cunoda pavisam noteikti nomainīs Lānsu Strolu, ņemot vērā, ka no 2026. gada "Honda" kļūs par "Aston Martin" sadarbības partneri dzinēju jomā. Kamēr Fernando Alonso ir guvis jau 168 punktus, Strols uz viņa fona izskatās visai slikti un iekrājis tikai 47 punktus. Jau ziņojām, ka sportists šobrīd nopietni apsver iespēju kļūt par profesionālu tenisistu, lai gan Moncā komandas vadītājs Maiks Kraks pavēstīja, ka sarunas par sadarbības šķiršanu ar pilotu nav bijušas.

"Domāju, ka Juki būs nopietns pretendents uz vietu "Aston Martin" komandā," stāsta Bredlijs. "Atcerēsimies, ka "Honda" piegādās "Aston Martin" savus motorus, bet Cunoda ir "Honda Racing Corporation" pilots. Līdz ar to tas ir loģisks solis. Un mēs jau esam dzirdējuši baumas, ka sarunas notiek. Domāju, ja tas tomēr vēl nenotiks nākamgad, Cunoda simtprocentīgi startēs šajā komandā 2025. gadā."

Tāpat Bredlijs uzskata, ka "Williams" komanda neturpinās sadarbību ar šīs sezonas debitantu Loganu Sardžentu, kura sniegums nav vērtējams kā labs. Lai gan kā galvenie kandidāti uz viņa vietu tiek minēti "Mercedes" testpilots Miks Šūmahers un "Williams" junioru programmas braucējs Frederiks Vesti, Bredlijs domā, ka komanda varētu izvēlēties Guanju Žou. Ķīniešu pilots nodrošinātu "Williams" papildus sponsorus, kas šobrīd, atgūstoties no drūma perioda, šai vienībai ļoti noderētu.

"Es redzu Žou startējam "Williams" komandā Sardženta vietā," saka Bredlijs. "Šobrīd viņiem ir jauns menedžments, bet vēsturiski tā vienmēr bijusi komanda, kurai ir nepieciešams nedaudz papildus budžets. Protams, Žou un "Alfa Romeo" sakarā esam dzirdējuši dažas baumas, bet šī komanda iet "Audi" virzienā, savukārt Ķīnas ekonomika pašlaik piedzīvo diezgan lielas problēmas. Domāju, tas ir lasāms ikdienas ziņās. Un Žou gadījumā tas iespaido sarunas ar "Alfa Romeo". Šajā ziņā ir daudz neskaidrību. Paredzu, ka "Williams" komandai Žou būtu loģiska izvēle."

Daniels Rikjardo, pēc viņa teiktā, visticamāk paliks "AlphaTauri" komandā, kas nākamgad varētu saukties apģērbu ražotāja "Hugo Boss" vārdā. Rikjardo šim uzņēmumam būtu lieliska reklāmas seja.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-09-01 21:56, pirms 10 mēnešiem
Autors ar to virsrakstu tā kā mums prasa? Jo mums nav ne mazākās nojausmas, tā pat kā rakstā pieminētajam spekulētājam, kuram ar F1 maz sakara.

     [+] [-]

, 2023-09-01 22:11, pirms 10 mēnešiem
Kādas muļķības! Savukārt es domāju, ka Lavrensam Strolam ir dižāki plāni. Es 100 procentīgi redzu Cunodu un Sainsu Junioru stratējam Aston Martin 2026.gadā. Alonso nākošās 2 sezonās strauji paliks vecāks un 2025.gadā Strols kvalifikācijā dominēs 80% un savāks par 2x-2,5x vairāk punktu. Bet Alonso vecumu neviens cits nepamanīs, jo visi domās, ka viņš ļoti labi apmācījis Strolu (tas esot Alonso līgumā). Turklāt Strols beidzot būs pavisam pieaudzis un gatavs izkāpt no tēva pajumtes. Tas viss būs labs materiāls veiksmīgam mārketingam, lai Strolu aizmainītu uz Ferrari pret Sainsu.
Jā, un Cunoda.. Protams, dēļ Hondas, bet ne 2025.gadā.