Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Jauni dzinēji un nekādu sodu - spēle man tikai sākas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Jauni dzinēji un nekādu sodu - spēle man tikai sākas"
Lūiss Hamiltons
Foto: Sipa USA/Scanpix

Šīs nedēļas nogalē leģendārajā Itālijas trasē Moncā norisināsies kārtējais F1 pasaules čempionāta posms. Pirms gada tur uzvarēja Lūiss Hamiltons, kurš šobrīd ir sezonas līderis un lūko izcīnīt jau 50. uzvaru savā karjerā.

Hamiltons šobrīd ir trešais uzvarām bagātākais pilots Formula 1 vēsturē, tikai par divām uzvarām atpaliekot no ranga otrajā vietā esošā Alēna Prosta. Savukārt šīs sezonas kopvērtējumā brits ir deviņus punktus priekšā komandas biedram Niko Rosbergam.

Aizvadītajās sacensībās Beļģijā Hamiltons pārsniedza sezonā atļauto dzinēju skaitu, par ko saņēma sodu un startēja no 21. pozīcijas, taču spēja aizcīnīties līdz trešajai vietai.

"Rezultāts Beļģijā bija tik labs, cik vien var būt, ņemot vērā visus ietekmējošos faktorus - fantastisks rezultāts gan man, gan komandai," atzīst Hamiltons.

Šo svētdien sacīkstes notiks Moncas trasē, kas Hamiltonam pēdējos gados bijusi īpaši veiksmīga. Viņš šeit uzvarēja 2012., 2014. un arī 2015. gadā, bet šogad mēģinās savu panākumu klāstu papildināt ar jau ceturto uzvaru Itālijas "Grand Prix". Ja tas izdosies, tā sportistam būs 50. uzvara F1 karjerā.

"Tagad dodamies uz Moncu - trasi, ko labi zinu, jo savā karjerā esmu tur startējis daudzās autosporta kategorijās," stāsta trīskārtējais F1 čempions. "Šī ir trase, ko nevar nemīlēt. Pirms gana man tur padevās pefekta nedēļas nogale un būtu jauki, ja to varētu atkārtot. Nekādi sodi tagad vairs nestāsies man ceļā un ar jauniem dzinējiem spēle man ir tikai tagad sākusies."

Vēl pirms pieciem posmiem Hamiltons bija 43 punktus aiz otra "Mercedes" pilota Rosberga, bet šobrīd Rosbergs ir deviņus punktus aizmugurē. Vācietim neveiksmju sērija, šķiet, ir beigusies un cīņa atsākas no sākuma. Līdz pasaules čempionāta beigām vēl astoņi posmi.

"Man ir bauda no šīs cīņas, turklāt tajā pa vidu mēdz iejaukties arī citi piloti," atzīst Rosbergs. "Šis man ir laiks, kad katrs posms šķiet kā fināls."

Izmantotie resursi:
SuperSport

     [+] [-]

, 2016-09-01 11:52, pirms 8 gadiem
Rosbergs atkal skandina cik ļoti viņam patīk šī cīņa ar Hamiltonu un cik izcils pilots Hamis ir, attaisnojot savu nespēju viņu uzveikt. Džeks jau zemapziņas līmenī sev ieprogrammē, ka neuzvarēs arī šogad.

     [+] [-]

, 2016-09-01 13:28, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Rosbergs atkal skandina cik ļoti viņam patīk šī cīņa ar Hamiltonu un cik izcils pilots Hamis ir, attaisnojot savu nespēju viņu uzveikt. Džeks jau zemapziņas līmenī sev ieprogrammē, ka neuzvarēs arī šogad.
Tieši tā, tik es mazliet paprecizēšu - cīņas nav vai arī tā ir tikai mutiska, jo šobrīd ir grūti atcerēties, kad Rosbergs būtu bijis pārāks par Hamiltonu, un ja pareizi atceros, 2014.gadā Rosbergs ne reizi nebija pārāks cīņās, 2015.gadā pēc titula bija uzvaras, bet šogad Rosbergs cīnās tikai pats ar sevi, kamēr Hamiltons ir dragājis pa visām vietām.
Būtu interesanti paskatīties kā Hamiltons un Rosbergs cīnas ar Werlainu, jo visus Mercedes pilotus palaida trasē ar AMG modeli, F1 piloti netik pusfinālā.