Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss sadursmē vaino Pjastri

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss sadursmē vaino Pjastri
Foto: f1.com

Beļģijas GP startā notikušajā sadursmē Karloss Sainss vaino Oskaru Pjastri. Cīnoties pilotu burzmā, "Ferrari" pilots iekšmalā neatstāja pietiekami daudz vietas, taču Pjastri neatkāpās, kā rezultātā abi sadūrās, un "McLaren" formula arī aizķēra barjeru.

Pjastri izstājās drīz pēc tam, kamēr Sainss turpināja braukt ar bojātu mašīnu, atkrita ārpus pirmā desmitnieka un vēlāk arī devās boksos, lai izstātos.

"Domāju, ka Pjastri pret mani mēģināja izpildīt pārāk optimistisku manevru," konkurentu vaino Sainss. "Mazliet žēl, jo, kad paskatāmies iepriekšējo Spā notikušo sacīkšu tipiskos incidentus pirmajā līkumā, šis bija tieši tāds. Ikviens, kurš mēģina pirmajā līkumā braukt iekšmalā, izraisa sadursmi vai avāriju. Šajā reizē bija mana kārta to saņemt."

Lai gan tiesneši uzskatīja, ka šo sadursmi izmeklēt nav nepieciešams, Sainss tomēr cenšas skaidrot, ka vaina būtu jāuzņemas pretiniekam.

"Es līkumā nebraucu dziļi, iebraucu tajā perfekti un apdzinu Lūisu Hamiltonu, ja paskatāties manus borta kameras ieraktus," saka Sainss. "Jā, es nobloķēju riteņus, bet es nebiju dziļi iekšmalā. Vienā brīdī kādam no pilotiem ir jāatkāpjas. Un šajā gadījumā tam nebija jābūt man, bet Oskaram, kurš atradās blakus manas mašīnas aizmugurējai labajai pusei. Man nebija jāļauj sevi apdzīt pirmajā līkumā, kad jau biju aizbraucis garām Lūisam."

Sainss skaidro, ka mašīna bijusi būtiski bojāta, bet viņš turpinājis braukt, cerot, ka varbūt uznāks spēcīgs lietus un tiks izkārti sarkanie karogi. Tomēr tā nenotika.

Sestdien sprinta sacīkstē guvis otro vietu, Pjastri uzņēmies vainu svētdien piedzīvotajā sadursmē.

"Šis incidents ietilpst tipisko pirmā apļa incidentu sarakstā," saka F1 sezonas debitants. "Man padevās labs starts un ar savas mašīnas purngalu biju blakus. Kad atrados iekšmalā, Karloss pavirzījās pa labi un nobloķēja riteņus, bet man vajadzēja censties izvairīties. Tajā vietā manas iespējas kaut ko pasākt bija ierobežotas, bet es vēl izpētīšu, vai varēju kaut ko vairāk izdarīt lietas labā. Tagad uz to atskatoties, mēs abi varējām rīkoties savādāk. Arī Karlosam nebija daudz variantu, ņemot vērā, ka viņam blakus tāpat atradās Lūiss."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-08-01 15:45, pirms 11 mēnešiem
Saincam baigi derētu spogulī paskatīties, varbūt, ka pašā ar kādu vainu tomēr atradīs...