Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso aizstās Fetelu un nākamajā sezonā pārstāvēs ''Aston Martin''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Alonso aizstās Fetelu un nākamajā sezonā pārstāvēs ''Aston Martin''
Fernando Alonso. Foto: AP/Scanpix

Titulētais F1 pilots Fernando Alonso nākamajā sezonā pārstāvēs ''Aston Martin''. Komanda ziņo, ka līgums noslēgts uz vairākiem gadiem. Spānis aizstās Sebastianu Fetelu, kurš nesen paziņoja par karjeras noslēgšanu pēc sezonas.

''Aston Martin'' šajā sezonā pārstāv Sebastians Fetels un Lānss Strolls, kura tēvs Lorenss arī ir komandas īpašnieks. Vācu pilots pēc sezonas noslēgs karjeru, bet viņa aizstājējs jau atrasts Fernando Alonso personā.

Šīs sezonas kopvērtējumā spāņu braucējs, pārstāvot ''Alpine'', ar 41 punktu ieņem desmito pozīciju. Alonso punktos iebraucis katrā no iepriekšējiem astoņiem posmiem. Viņa komanda ar 99 punktiem ir ceturtā konstruktoru kausā, bet ''Aston Martin'' ar 20 punktiem ieņem devīto vietu.

Alonso aiziešana no ''Alpine'', visticamāk, vietu komandā nākamajā sezonā garantē pagājušās sezonas F2 čempionam Oskaram Pjastri.

41 gadu vecais Alonso ir divkārtējais F1 čempions, ''Renault'' rindās uzvarot 2005. un 2006. gadā.

F1 posmu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.astonmartinf1.com/en-GB...

  +2 [+] [-]

, 2022-08-01 12:20, pirms 2 gadiem
Ļoti talantīgs pilots, kurš ieies F1 vēsturē, kā "misters nepareizie lēmumi". Tik daudz reižu mainījis komandas, un visas reizes pieļāvis kļūdas. Alonso varēs sarakstīt grāmatu par to, kā labāk nedarīt

  +1 [+] [-]

, 2022-08-01 13:03, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Ļoti talantīgs pilots, kurš ieies F1 vēsturē, kā "misters nepareizie lēmumi". Tik daudz reižu mainījis komandas, un visas reizes pieļāvis kļūdas. Alonso varēs sarakstīt grāmatu par to, kā labāk nedarīt
Nu pilnīgi piekrist šim apgalvojumam negribētos. Pirmajā reizē ar reņiem 100% trāpīja, kas rezultējās 2vos titulos. Tālāk pāreja uz Mclaren arī veiksmīga, jo tur bija uzvarēt spējīgs bolīds (turpretī reņi ne tuvu nebij tik konkurētspējīgi vairs). Nu pēc 2007 palikt makos laikam nebij šances, Ferrari nebij brīvu vietu, bmw arī škiet bij pilns, buļļi izskatījās švaki un pāreja uz reņiem šķita loģiska. 2009 - kurš varēja noprognozēt Brawn brīnumu? Nu un tad jau veselu desmitgadi aizņēma tikai 2vas komadas - buļļi un mercedes. Un tā kā uzvarētāji parasti sastāvu memaina, tad to iespēju īpaši daudz nebij tajā desmitgadē...tagad jau top komandām viņš vairs nav interesants, jo ir jau cita paaudze topā. Protams, pie lielākas veiksmes varēja pagadīties Fetela vai Hamiltona vietā un tad viņš tagad būtu hvz cik kārtējs čempions, bet nu ir kā ir. Es teiktu, ka nespēja 2007tajā, kā svaigi izceptam divkārtējam čempionam uzveikt pirmgadnieku Hamiltonu arī bija viņa karjerai lūzuma punkts sliktā ozīmē, jo kopš tā brīža viņš vairs pilotu tirgū nekotējās kā Nr1.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-01 13:50, pirms 2 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu pilnīgi piekrist šim apgalvojumam negribētos. Pirmajā reizē ar reņiem 100% trāpīja, kas rezultējās 2vos titulos. Tālāk pāreja uz Mclaren arī veiksmīga, jo tur bija uzvarēt spējīgs bolīds (turpretī reņi ne tuvu nebij tik konkurētspējīgi vairs). Nu pēc 2007 palikt makos laikam nebij šances, Ferrari nebij brīvu vietu, bmw arī škiet bij pilns, buļļi izskatījās švaki un pāreja uz reņiem šķita loģiska. 2009 - kurš varēja noprognozēt Brawn brīnumu? Nu un tad jau veselu desmitgadi aizņēma tikai 2vas komadas - buļļi un mercedes. Un tā kā uzvarētāji parasti sastāvu memaina, tad to iespēju īpaši daudz nebij tajā desmitgadē...tagad jau top komandām viņš vairs nav interesants, jo ir jau cita paaudze topā. Protams, pie lielākas veiksmes varēja pagadīties Fetela vai Hamiltona vietā un tad viņš tagad būtu hvz cik kārtējs čempions, bet nu ir kā ir. Es teiktu, ka nespēja 2007tajā, kā svaigi izceptam divkārtējam čempionam uzveikt pirmgadnieku Hamiltonu arī bija viņa karjerai lūzuma punkts sliktā ozīmē, jo kopš tā brīža viņš vairs pilotu tirgū nekotējās kā Nr1.
2010. un 2012. gadu sezonās viņš cīnījās par titulu Ferrari sastāvā, kur viņam ļoti maz pietrūka, lai tos iegūtu. Viņš pat 2010. gadā bija favorīts pirms pēdējā posma, bet, ja 2012. gadā pēdējā posmā būtu finišējis pirmais nevis otrais, tad arī viņš būtu čempions.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-01 14:53, pirms 2 gadiem
Šajā gadījumā daudz nav jārunā par pareizo vai nepareizo izvēli, jo dotajā brīdi abas komandas ir risinājumu meklējumos, kur man gribētos ticēt, ka Aston Martin komandai, nākotnēi ir lielākas šances piedāvāt labāku bolīdu nekā to spēj darīt Alpin komanda

Bet nu vajag piebils - Gan Aston gan Alpin, nav baigi konkurent spējīga, abas komandas vāc punktus uz citu komandu kļūdām un izstāšanām, šogad Alpin itkā spēj dot labāku bolīdu, bet tajā pašā laikā, manu prāt Astonai ir vairāk iespēju ieguldīt bolīda nekā Alpīnei

  +1 [+] [-]

, 2022-08-01 16:25, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Ļoti talantīgs pilots, kurš ieies F1 vēsturē, kā "misters nepareizie lēmumi". Tik daudz reižu mainījis komandas, un visas reizes pieļāvis kļūdas. Alonso varēs sarakstīt grāmatu par to, kā labāk nedarīt
Un Tu varēsi sarakstīt grāmatu "Kā labāk nekomentēt Sportacentrā"

  +1 [+] [-]

, 2022-08-01 17:20, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Un Tu varēsi sarakstīt grāmatu "Kā labāk nekomentēt Sportacentrā"
Ok, ja esi gatavs būt grāmatas līdzautors

  +1 [+] [-]

, 2022-08-01 17:46, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Ok, ja esi gatavs būt grāmatas līdzautors
Varu būt tikai korektors Profesionāls

     [+] [-]

, 2022-08-01 18:12, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Ļoti talantīgs pilots, kurš ieies F1 vēsturē, kā "misters nepareizie lēmumi". Tik daudz reižu mainījis komandas, un visas reizes pieļāvis kļūdas. Alonso varēs sarakstīt grāmatu par to, kā labāk nedarīt
Es gan teiktu, ka viņam bija ļoti labas MICHELIN riepas, kuras viņam un Renault deva iespēju izcīnīt tos divus čempionu titulus, bet talants viņam tieši tikpat cik jebkuram citam F-1 pilotam, kurš nav pircis sev vietu kādā no F-1 komandām, un kuram paveicies braukt ar tehniski labu formulu.

     [+] [-]

, 2022-08-01 18:21, pirms 2 gadiem
Pilots ar vienu no augstākajiem braukšanas IQ Formula 1 vēsturē.

     [+] [-]

, 2022-08-03 00:43, pirms 2 gadiem
Uh Alonso neliek garlaikoties. No vienas puses žēl, jo izskatās Alpine progresē, arī dzinējs šoreiz izdevies, komandai izdodas tīri labas šasijas un interesanti risinājumi, un labākais risinājums būtu palikt šajā komandā.

Iespējams ir kāda vienošanās, jo pretēji Piasstri nebija kur ielikt un Alpine baidījās to zaudēt, taču Alonso ir top pilots un diezin vai Piastri būs labāks, lai gan nenoliedzami talantīgs čalis/braucējs.

Uztrauc tas, ka pēdējos gados un kopā karjerā, pārejas nav priekš viņa veiksmīgas.

Jā Astons piesaista daudz labu profesionāļu, tiek lasīta stipra komanda, celtas jaunas trubas, bāzes, ieguldījumi lieli, Strols naudu nežēlo. No otras puses mīnus ir Strola turēšanās pie dēļa (var jau saprast). Jautājums, vai AM izdosies nākošajos 2-3 gados laba šasija? Iespējams un visticamāk lielie ieguldījumi noslieca Alonso par labu AM. Lai viņam veicās, lai gan gribējās, lai viņš paliek Alpine!