Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vācijas "Grand Prix" varētu pārcelties uz Zaksenringu

Juris Grīns
Juris Grīns

Vācijas "Grand Prix" varētu pārcelties uz Zaksenringu
Zaksenringas trase
Foto: Keyword Images

Nav noslēpums, ka leģendārā Vācijas "Grand Prix" izcīņa, kas savulaik bija viens no populārākajiem F1 posmiem, pēdējos gados piedzīvo grūtus laikus. Tiek ziņots, ka turpmāk šīs sacensības varētu notikt Zaksenringā.

2015. gadā Vācijas F1 posms nenotika vispār un ir zināms, ka Nirburgringa visticamāk nespēs sarīkot sacīkstes arī nākošgad. Kā zināms, šobrīd noslēgtie līgumi paredz, ka Hokenheimringā un Nirburgringā F1 posmi notiek pārmaiņus.

Aizvadītās nedēļas nogalē "Grand Prix" izcīņu Hokenheimā apmeklēja salīdzinoši mazs skaits līdzjutēju, un šobrīd parādījusies informācija, ka turpmāk F1 sacensības varētu notikt Zaksenringā. Trasē, kas atrodas Saksijas reģionā, bet iepriekš nekad nav uzņēmusi F1 pasaules čempionātu, ik gadu jau tiek rīkotas MotoGP sacensības.

Vācu izdevums "Auto Bild" vēsta, ka F1 boss Bernijs Eklstouns vēlas iekļaut Zaksenringu jau 2017. gada pasaules čempionāta kalendārā. Tiek ziņots, ka trase atbilst FIA noteiktajām homologācijas prasībām, taču būtu nepieciešams veikt pitstopu zonas pārbūvi.

"Tas būtu lieliski," televīzijas kanālam "Sky" par šo ieceri pārdomās dalījās F1 eksperts un bijušais pilots Marks Zūrers. "Zaksenringa ir lieliska trase un varētu piesaistīt daudzus skatītājus, kas citādi varbūt neapmeklētu Formula 1 sacensības."

Vēl gan pastāvot iespēju, ka 2017. gadā Vācijas posmu varētu uzņemt Nirburgringa vai Hokenheima, taču ja tām tiktu dotas dalības maksas atlaides.

Jaunākās spekulācijas arī liecina, ka apdraudēta Kanādas, Brazīlijas un jaunā Azerbaidžānas posma norise nākotnē, taču pagaidām par to informācijas ir maz.

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...

     [+] [-]

, 2016-08-01 22:13, pirms 8 gadiem
Priekš močiem ir interesanta trase, priekš mašīnām pilnīgi garām, jo dilst labās puses riteņi dēļ kreisajiem pagriezieniem, pie tam, dēļ mūžīgajiem līkumiem GT3 čempī savulaik apdzīšanas tikai uz kļūdu un pitstopu rēķina.
Pietiek jau ar Monaco un Ungāriju, kurās apdzīšana nenotiek.
Ne velti DTM neizmanto to trasi, jo ir neinteresanta.