Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ceļamkrāns sabojājis "Haas" komandas formulas šasiju

Juris Grīns
Juris Grīns

Ceļamkrāns sabojājis "Haas" komandas formulas šasiju
Estebans Gutjeress avarē Melburnas trasē
Foto: LaPresse/Scanpix

Meksikāņu autosportists Estebans Gutjeress F1 sezonas otrajā posmā Bahreinā būs spiests startēt ar jauno šasiju, jo iepriekšējo sabojājis ceļamkrāns.

Gutjeresa pilotētā "Haas-Ferrari" formula bija tā, kam Austrālijas "Grand Prix" laikā no aizmugures virsū uztriecās Fernando Alonso vadītais "McLaren-Honda" auto. Neilgi pirms Bahreinas posma treniņbraucieniem tika paziņots, ka "Haas" šasija ir jāaizstāj ar rezerves.

"Avārijā tika bojāta piekares sistēma un mašīnas grīda, taču to bija iespējams salabot," paskaidro Gutjeress, kurš F1 čempionātā atgriezies pēc vienas sezonas pārtraukuma.

Iemesls šasijas nomaiņai esot pavisam cits - to sabojājis ceļamkrāns, kas nogādājis avarējušo un grants joslā izslīdējušo "Haas" formulu drošākā vietā.

"Diemžēl, ceļamkrāns izraisīja lūzumu šasijā, kas nav ideāls variants, tomēr, par laimi, mums ir rezerves šasija," saka Gutjeress.

Otrs "Haas" vienības pilots Romēns Grožāns komandas debijas sacensībās Melburnā ieguva augsto sesto vietu, pārsteidzot daudzus skeptiķus.

Tikmēr kādu laiku aizkulisēs virmoja versija, ka tieši tehniskas problēmas "Haas-Ferrari" formulā izraisīja šausminošo avāriju, kurā Alonso guva ribu lūzumus un plaušu bojājumus. Tika vēstīts, ka, iespējams, kļūme MGU-K sistēmā neļāva Gutjeresam pirms līkuma adekvāti nobremzēt, kam sekoja Alonso ietriekšanās viņa mašīnā.

"Jā, šādas baumas bija, bet tās nav patiesas, jo nekas nebija izgājis no ierindas, nekādi veiktspējas zudumi netika konstatēti," stāsta "Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners. "Esmu atvieglots, ka neviens nav nopietni ievainots, taču šī avārija bija Alonso kļūdas sekas."

Jau ziņots, ka Alonso nevarēs piedalīties Bahreinas "Grand Prix", bet viņa vietā "McLaren" komandā šo svētdien startēs rezerves pilots Stofels Vandūrns.

Izmantotie resursi:
F1Today.net - Formula 1 news