Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" čempionāts atgriežas Kandavas kartodromā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" čempionāts atgriežas Kandavas kartodromā
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 2. jūnijā, "Openkart" čempionāta 2024. gada sezona turpināsies ar sesto posmu, otro reizi šogad iegriežoties leģendārajā Kandavas kartodromā.

Šī būs 70. Openkart vizīte Kandavā un 41. reizi tur notiks čempionāta ieskaites posms. Arī šajā posmā tiks izmantota klasiskā trases konfigurācija un klasiskais virziens - pret pulksteni. Formāts arī klasika ar kvalifikāciju, pusfināliem un fināliem, būs arī ierastās divas SWS Sprint Cup un arī divas Junior Cup ieskaites, ja vien būs vismaz seši juniori. Kandavā kā jau Kandavā pamatā turamies pie pamatvērtībām.

Pēc aizvadītiem pieciem posmiem, kuros trīs uzvaras Laipniekam un pa vienai Sproģim un Zalmanam, Laipnieks ir vadībā ar 44 punktu pārsvaru pār Dāvi, Ruslans Dzenis trešais 14 punktus aiz Zalmana, 12 punkti mazāk Edgaram Sproģim, bet vēl par 8 mazāk Kristoferam Caunem.

Izaicinājuma kausā līdera godā pēc divām uzvarām pēc kartas un trim sezonā, turklāt vienu ar pjedestālu posmā kopumā, atkal ir Ričards Alekss Švaglis, otrais Edgars Lielgalvis, bet trešais Viljams Plešs. Debitantiem veidojas ineteresanta cīņa starp Laimoni Skrodeni no Šauļiem un Niku Vucānu, trešais šobrīd juniors Matīss Akmens. Smago ieskaitē šogad dominē Andris Lielgalvis, kuram jau pusotras uzvaras tiesas pārsvars pār Raivi Libertu, bet trešais Lauris Lapiņš. Junioriem vadībā Edgars, otrtais Rodrigo kākers, bet trešais Orests Burgaila. Dāmām vadībā Otīlija Granberga.

Kopvērtējums pirms 6. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Openkart Kandavas kartodromā

Pirmo sacīksti Kandavā, toreiz Hansalīzings kartodromā, Openkart aizvadīja drīz pēc tā atklāšanas pēc rekonstrukcijas un renovācijas - 2008.gada 17. jūnijā. Toreiz uzvaru izcīnīja Artūrs Eversons, kurš vēlāk sezonas beigās kļuva par otro Openkart čempionu. No 2008. līdz 2011. gadam trase bija galvenā mājvieta Openkart kustībai, jo sezonā notika 5 līdz 7 čempionāta posmi, mainot gan braukšanas virzienu, gan izmantojot dažādus trasē esošos saīsinājumus. Arī šajā sezonā plānoti jau 5 posmi, atgriežot kartodromu Openkart pamattrašu vidū kalendāru līdzīgi dalot ar Jelgavas "Rullīti" un abām Šauļu trasēm. Līdz šim Kandavā Openkart ir notikušas 69 sacīkstes no tām 40 čempionāta posmi.

Aizvadīto 40 čempionāta sacīkšu laikā uzvaru spējis izcīnīt 22 braucēji. Īpaši šajā kontekstā izceļas trīs openkartisti - 2009. gada čempions Dāvis Tobiass Kandavā čempionāta ieskaitē triumfēja 7 reizes, turklāt arī četras reizes pēc kārtas, 2010.gada čempions Daniels Mančinskis bija labākais 5 reizes, viņš arī visbiežāk no visiem viesojās uz goda pjedestāla - 11 reizes, savukārt 2013.gada čempions un trīskārtējais "B" līgas čempions Ivars Strencis uzvarēja 9 no 21 "B" līgas sacīkstēm, kas šajā trasē notika no 2009.gada vidus līdz 2011.gada nogalei.

Jaunajos laikos kopš trase atsāka savu darbību, aizvadītajos 16 posmos piecas uzvaras izcīnījis ir Andrejs Laipnieks, divas Kristaps Grīnieks un Didzis Grāvītis, bet pa vienai uzvarai ir Krišam Jaunzemim, Renāram Paideram, Ričardam Freibergam, Rūdolfam Šmitam, Oļegam Moskalam, Aurēlijam Skromovam un Dāvim Zalmanam.

Kopš Kandavas trases atvēršanas pēc renovācijas 2008.gada jūnijā ir notikušas 69 Openkart sacīkstes - 64 kartinga trasē, bet 5 dalībnieku parkā izveidotajā ziemas trasē 2010. - 2011. gada ziemā. Bez 40 čempionāta posmiem aizvadīts arī 21 "B" līgas posms un 8 komandu sacensības.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības