Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blušs izcīna Latvijai zeltu FIA Motoru sporta spēļu drifta disciplīnā

Juris Grīns
Juris Grīns

Blušs izcīna Latvijai zeltu FIA Motoru sporta spēļu drifta disciplīnā
Kristaps Blušs. Foto: Facebook.com/LatvijasAutomobilufederacija

Sestdien, 29. oktobrī, Pola Rikāra sporta kompleksā norisinājās FIA Motoru sporta spēļu trešā sacensību diena. Drifta disciplīnā tika aizvadīti treniņi tandēmu braucienos, kā arī "Top 32" un fināla braucieni. Latvijas pārstāvis Kristaps Blušs fināla braucienā pārspēja Kuveitas komandas pilotu Alī Maksīdu un izcīnīja zelta medaļu, bronza polim Jakubam Pržigonskim.

Par trešo vietu, bronzas medaļu savai valstij, cīnījās poļu pilots Jakubs Pržigonskis un igaunis Kevins Pesurs, pārāks izrādījās Pržigonskis. Lielajā drifta finālā cīņā devās Latvija un Kuveita. Pēc braucieniem tiesneši lēma pāri sūtīt atkārtotā cīņā, jo uzskatīja, ka abi braucēji ir spējīgi parādīt labāku sniegumu. Otrajā piegājienā Blušs pārsteidza tiesnešus un sagādāja skaistu braucienu, kas deva viņam pietiekamu pārsvaru pār Alī Maksīdu.

Kristaps Blušs, zelta medaļas ieguvējs, Latvijas komandas pārstāvis: “Šodien piestrādājām pie kļūdām, kuras tika pieļautas vakar kvalifikācijas braucienā. Mums bija labi un spēcīgi pretinieki, ar kuriem bija vieglāk braukt, nebija nekādu pārsteigumu momentu. Soli pa solītim aizcīnījāmies līdz fināla braucienam, kur manas kļūdas dēļ tika noteikts pārbrauciens. Pēc šī pirmā brauciena savācāmies un izdarījām visu kā pēc ābeces. Tehnika perfekta, ne reizi nebija nepieciešams pievilkt kādu skrūvīti, tikai lējām degvielu un mainījām riepas. Sasniegts zelts! Liels gods pārstāvēt Latviju, prieks, ka neskaitot savus individuālos rezultātus, šī ir pirmā reize, mana dalība Latvijas izlasē. Mums šodien viss ir izdevies, paldies visiem, kuri atbalstīja!”

Auto slaloma disciplīnā Maija Stakena un Toms Ozols cīnījās astotdaļfinālā, komanda stājās pretī Ukrainas slaloma braucējiem. Latvijas duets spēja uzrādīt labākus apļa laikus un izcīnīja iespēju cīnīties ceturtdaļfinālā, kas norisināsies svētdien. Par vietu starp četrām labākajām valstīm Latvija cīņā dosies ar Horvātijas izlases sportistiem.

Sestdien savu treniņbraucienu un kvalifikāciju aizvadīja Touring car disciplīnas braucējs Valters Zviedris. Treniņā sportists sasniedza augsto piekto pozīciju, bet kvalifikācijā latviešu pilots ierindojās devītajā pozīcijā. Svētdien Valteram galvenais sacensību brauciens.

Diemžēl Latvijas pārstāvis Crosscar Sr disciplīnā Reinis Nitišs bija spiests izstāties no cīņas starptautisko motoru sporta spēļu pusfināla braucienā. Tehniskas problēmas dēļ sportista pusfināls beidzās starta laukumā, liedzot iespēju cīnīties par vietu finālā

Andrejs Gubarevs noslēdza dalību starptautisko motoru sporta spēļu e-sporta disciplīnas otrajā pusfinālā, ierindojoties 16. pozīcijā, sportists ir apmierināts ar savu sniegumu un turpinās dalību dažādos e-sporta čempionātos, lai varētu pacīnīties par iespēju Latviju pārstāvēt arī nākamajās spēlēs.

Sacensību programma (pēc Latvijas laika):

Svētdiena, 30. oktobris

12:45 – Auto slaloms, ceturtdaļfināls
15:00 – Auto slaloms, pusfināls
15:30 – Touring Car jeb autošoseja, galvenais sacensību brauciens
15:45 – Auto slaloms, mazais fināls
16:15 – Auto slaloms, fināls

Sacensību tiešraides: https://youtu.be/FEp30VfxIvk | https://hdsportsstreamtv24.com/FIA-...

     [+] [-]

, 2022-10-30 08:35, pirms gada
Malacis!

     [+] [-]

, 2022-10-30 08:36, pirms gada
Sis sports sen jau kā ir lielāks par kaut kādu mirstošu f1

     [+] [-]

, 2022-10-30 09:07, pirms gada
Jā driftetaju vidū varētu tā būt.

     [+] [-]

, 2022-10-30 10:15, pirms gada
Beidzot ir nost visi jautājumi par Kristapu! Olimpiskais čempions!!!

     [+] [-]

, 2022-10-30 13:21, pirms gada
Pamodās sprota centrs... pat Delfos jau bija vakar vakarā..