Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirmais Latvijas čempionāta posms motokrosā noslēdzies

Jānis Pārums

Pirmais Latvijas čempionāta posms motokrosā noslēdzies
Toms Macuks
Foto: autozinas.lv

Aizvadītajās brīvdienās 28. un 29. aprīlī iesākās Latvijas čempionāts un Latvijas kauss motokrosā, uz kuru bija ieradies rekordliels dalībnieku skaits. Abas divas dienas laika apstākļi sportistus un skatītājus lutināja, jo spīdēja spoža saule un motokrosa svētkus padarīja patīkamākus.

Sestdien pie starta barjeras stājās 10 klašu sportisti - H14+, H30+ un OPEN 2T apvienotais brauciens, Kvadri 100 un Kvadri 200 apvienotais brauciens, Kvadri 50, MX50, Kvadri Veterāni un Kvadri Iesācēji apvienotais brauciens, Kvadri Hobby, MX65, MX85 un MX85 B apvienotais brauciens, Senioru un Veterānu apvienotais brauciens.

Kopumā pirmajā dienā bija ieradušies 204 dalībnieki - šāds skaitlis ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits Latvijas čempionātā pirmās dienas laikā. Sportisti trasē aizvadīja lieliskas cīņas par Latvijas čempionāta un Latvijas kausa punktiem.

Svētdiena, 29. aprīlis:
Svētdien pie starta barjeras stājās 7 klašu sportisti un sportistes - B/V un B/V veterāni apvienotais brauciens, Kvadri Open, Mini MX, MX1, MX2 un 125 jaunieši apvienotais brauciens, MX Iesācēji, Dāmas. Pirmo reizi Latvijas čempionāta vēsturē tika rīkots atsevišķs brauciens Dāmu klasei. Arī 29. aprīlī laika apstākļi bija silti un saulaini, kas apgrūtināja dzīvi organizatoram, kuram bija jācīnās ar putekļiem, kas veidojās trasē, tomēr ar šo uzdevumu iespēju robežās Uldis Zaharāns (pirmā Latvijas čempionāta posma organizators) tika galā un sacensības varēja noritēt bez liekiem traucējumiem.

Protams, vislielākā intriga tika gaidīta no MX1, MX2 un Kvadri Open klasēm, kur cīņa trasē bija visciešākā, kā arī noteikti pa trasi šie sportisti pārvietojās visātrāk. MX1 klasē ļoti pārliecinoši abos braucienos dominēja Rodeo motokluba braucējs Toms Macuks, savukārt par otro, trešo un ceturto vietu gan notika sīva mačošanās starp Dāvi Līvu no MX Moduls, Lauri Freibergu no FFF sporta kluba un Vitauts Bučs no Motoparks Kandava komandas. Gala rezultātā ātrākais un tātad otro vietu izcīnīja Dāvis Līvs, trešais palika Lauris Freibergs un ceturto vietu abos braucienos ieguva Bučs.

MX2 klasē sīva cīņa par pirmo, otro vietu notika starp Jāni Kārkliņu no MX Ādaži komandas un Ranars Ūsna no Rodeo motokluba. Kas zina, kā būtu beidzies šis duelis, ja vien Igaunijas sportistam otrā braucienā nebūtu problēmu ar tehniku, kā rezultātā nācās izstāties. Tādejādi uzvara Jānim Kārkliņam. Līdz ar Ūsnas izstāšanos uz otro un trešo vietu pakāpies vēl divi mūsu valsts braucēji - Andis Valts un Leons Kozlovskis, kuri savukārt savā starpā noskaidroja attiecības. Otrajā braucienā ātrāks bija Andis Valts, kurš braucienā finišēja otrajā vietā, tomēr kopvērtējumā palika trešais, jo pirmā brauciena neveiksmes kopsummā deva punktu summu, kas ierindoja trešajā vietā. Leons Kozlovskis pirmajā Latvijas čempionāta posmā izcīnīja otro vietu.

Kvadri Open klasē, tikpat pārliecinoši kā MX1 klasē Toms Macuks uzvaru izcīnīja Kārlis Meldrājs, kuram nekādu konkurenci sastādīt nespēja neviens. Tikpat viegli otrajā vietā abos braucienos finišēja igaunis Prīts Jarvlo, bet trešajā vietā divu braucienu summā palika Ralfs Reinfelds.

Nākamais Latvijas čempionāta posms jau pēc nedēļas 5. un 6. maijā Apē, kurā paralēli Latvijas čempionāta posmam norisināsies Vaidavas kauss.

Latvijas čempionāta rezultāti:

Kvadri 50
1. Atis Breds
2. Kert Kasemets
3. Marcos Kask
Kvadri 100
1. Lauris Eizāns
2. Reinis Bicāns
3. Emīls Tilaks
Kvadri 200
1. Martin Adamson
2. Ričards Zālīte
3. Aigars Lansbergs
MX50
1. Martins Varmalis
2. Marcel Peldes
3. Andren Kaju
MX65
1. Rainers Žuks
2. Valters Logins
3. Henry Vesilind
MX85
1. Tomass Šileika
2. Kristers Drevinskis
3. Ingars Asma
Kvadri Veterāni
1. Jānis Kirilko
2. Eduards Krumpļevskijs
3. Juris Ozoliņš
Seniori
1. Jurijs Kovgers
2. Saulius Stankus
3. Jānis Mironovs
Veterāni
1. Atis Alžāns
2. Jānis Vilders
3. Ivars Blažēvics
MX Dāmas
1. Samanta Josta
2. Inga Pīlādze
3. Anna Lankovska
b/v
1. M. Rupeiks/ E. Mucenieks
2. M. Štelle/ A. Linters
3. J. Aronen/ A. Manila
b/v veterāni
1. A. Vareika/ R. Jankauskas
2. Z. Ziukas/ J. Davidonis
3. A. Greblikas/ M. Zecauska
Kvadri OPEN
1. Kārlis Meldrājs
2. Priit Jarvloo
3. Ralfs Reinfelds
MX1
1. Toms Macuks
2. Dāvis Līvs
3. Lauris Freibergs
MX2
1. Jānis Kārkliņš
2. Leons Kozlovskis
3. Andis Valts
"125" jaunieši
1. Nauris Miķelsons
2. Saimonas Vespenderis
3. Uldis Spulle

Latvijas kausa rezultāti:

MX85 B
1. Kārlis Kalējs
2. Dmitrijs Goršanovs
3. Kaspars Puzāks
H14
1. Uģis Klimons
2. Nauris Miķelsons
3. Madars Pureklis
H30
1. Osvaldas Zelepugas
2. Egidijus Karaliunas
3. Artis Egle
OPEN 2T
1. Saimonas Vespenderis
2. Dmitrijs Paļkovskis
Kvadri Hobby
1. Mārcis Kārkliņš
2. Kaspars Meņģelis
3. Kaspar Haiba
Kvadri Iesācēji
1. Raivis Sootee
2. Pēteris Dalders
3. Ainis Daģis
MX Iesācēji
1. Roberts Kronbergs
2. Arvis Grinbergs
3. Mareks Tanakovs
Mini MX
1. Claus Oliver Pajuri
2. Joonas Hein
3. Matīss Dābols

Pilns rezultātu apskats:
SESTDIENA
SVĒTDIENA

     [+] [-]

, 2012-05-01 21:25, pirms 12 gadiem
aizputē 27 kulbas un par to neviena vārda ??