Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim vēl viens debitantu pjedestāls F4 trešajā braucienā Barselonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanim vēl viens debitantu pjedestāls F4 trešajā braucienā Barselonā
Tomass Štolcermanis. Foto: Prema Racing

"Prema Racing" komandas braucējs Tomass Štolcermanis Itālijas F4 čempionāta posmā Barselonā trešo braucienu noslēdza augstajā piektajā vietā, debitantu ieskaitē kāpa uz pjedestāla un kopumā spēja pacelties uz augšu par septiņām pozīcijām.

Sestdien abās kvalifikācijās Štolcermanis palika ārpus "Top 10", līdz ar to visos šonedēļ notikušajos finālbraucienos startēja no otrā desmitnieka. Pirmajā braucienā viņam cīņa beidzās jau pašā sākumā, kad viens no sāncenšiem uztriecās virsū. Otrajā sacīkstē tika izcīnīta astotā vieta absolūtajā ieskaitē un trešā starp debitantiem.

Trešo braucienu Štolcermanis uzsāka no 12. pozīcijas, sākums izvērsās ļoti labs un pēc pirmajiem līkumiem latviešu pilots bija devītais. Pirmajā aplī izdevās pakāpties jau uz astoto vietu.

No pole position atkal startēja Fredijs Sleiters ("Prema Racing"), kurš jau otrajā braucienā bija priekšlaicīgi kļuvis par Itālijas F4 čempionu. Arī šoreiz viņš sākumā saglabāja vadību, bet tad zaudēja ātrumu un viņu apdzina vispirms Džeks Bītons ("US Racing"), bet pēc tam arī Džanmarko Pradels ("US Racing"). Vēlāk čempionam garām aizbrauca arī Kīns Nakamura-Berta ("Prema Racing"), tā arī finišējot trešajā vietā. Bītons iekrāja drošu pārsvaru pār sāncenšiem un pirmo reizi šosezon finišēja kā uzvarētājs.

Štolcermanis pacēlās uz septīto vietu, kad otrajā aplī tehnisku problēmu dēļ sacensības beidzās Akšajam Bohram ("US Racing"). Piektajā aplī Tomass apdzina Gustavu Jonsonu ("Van Amersfoort Racing"), nonākot sestajā vietā. Vēlāk ilgu laiku viņš vajāja Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort Racing"). Pēc sadursmes trasē izbrauca drošības mašīna, bet sacīkste atsākās piecas minūtes pirms laika atskaites beigām. Štolcermanis turpināja uzbrukt un pēdējā aplī tas sekmējās ar nonākšanu piektajā vietā. Debitantu ieskaitē mūsu sportists piekāpās tikai komandas biedram Nakamuram-Bertam.

Jau 5. un 6. oktobrī Štolcermanim dalība "Euro 4" čempionāta noslēguma posmā Moncas trasē, bet Itālijas F4 pēdējais posms tiks aizvadīts no 25. līdz 27. septembrim, arī Moncā.

3. brauciens:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-09-29 22:52, pirms 2 dienām
Šis brauciens jau bija karjeras kāpiena cienīgs brauciens.
Vairāk tādus, lai parādītu, ka kvalenes zemais rezultāts ir nejaušības vai sacīkšu taktikai labāks nevis tagad vienu reizi izšāva.

     [+] [-]

, 2024-09-30 06:28, aizvakar
Jāuzlabo sniegums kvalifikācijā