Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ričards Freibergs Kandavā izcīna pirmo "Openkart" uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Ričards Freibergs Kandavā izcīna pirmo "Openkart" uzvaru
Foto: Edgars Beļakovs

Ar Ričarda Freiberga uzvaru noslēdzies Openkart čempionāta 14.posms, kas notika Kandavas kartodromā.

Savā 36. čempionāta sacīkstē Ričardam viss sakrita pareizajās vietās, lai spētu iekļūt finālbraucienā, kur sestajā aplī, apdzenot kopvērtējuma līderi Renāru Paideru, nokļūt līderpozīcijā un atpakaļ vairs varēja neatskatīties - uzvara ar piecu sekunžu pārsvaru. Ričards ar vienu šāvienu nošāva divus zaķus, jo panākums arī Izaicinājuma kausa ieskaitē un pietuvoties ieskaites līderim Kasparam Zuģickim pietiekami, lai pēdējos trīs posmos Kaspars atslābt nevarētu. Starp citu Ričards ir šogad pirmais posma uzvarētājs, kurš piedalās Izaicinājuma kausa ieskaitē, bet pēdējo reizi šīs ieskaites dalībnieks uzvarēja sacīkstē pagājušās sezonas 15.posmā, kad oktobra beigās "Ātruma cilts" kartinga hallē uzvarēja Renārs Paiders. Apsveicam Ričardu kā 47. openkartistu 11 sezonu ilgajā vēsturē, kurš spējis kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena, visas Openkart saimes vārdā sveicam arī Ričarda tēvu Bruno!!!

Ja Ričarda uzvara bija visai pārliecinoša, tad daudz lielāka drāma notika aiz viņa muguras, kur visu sacīksti ārkārtīgi varonīgi otro vietu no kandavnieka Adriana Laša un pēc tam arī no savā tiešā konkurenta uz titulu Kristapa Grīnieka aizstāvēja Paiders. Likās jau, ka lielais darbs būs izdarīts, tomēr pēdējā līkumā Renārs atstāja nedaudz par daudz vietas iekšmalā, ko nekavējoties izmantoja Kristaps Grīnieks, bet tā kā cīņa par atlikušajām pjedestāla vietām notika starp četriem braucējiem - visi minētie un vēl Artūrs Freimanis, tad dragreisā uz finisā līniju ārmalā esošo Renāru paspēja apsteigt. Cīņā par titulu pēdējie trīs posmi solās būt ļoti aizraujoši - abi galvenie pretendenti ir viens otra cienīgi, turklāt teorētiski cīņā vēl var iesaistīties arī Freimanis un Zuģickis.

Izaicinājuma kausā tātad uzvara Freibergam, otrais Adrains Lasis, bet trešā vieta sacīkstes ātrākā apļa īpašniekam Kristapam Ķilkutam, kurš šo apli uzrādīja B finālā, traukdamies pretī ceļazīmei uz finālu, turklāt viņš bija vienīgais, kurš sacīkšu režīmā iebrauca 57. sekundēs. Debitantiem labākais, protams, Adrians, otrais Daniils Verins, bet trešā vieta Viktoram Žarskim. Smago ieskaitē uzvara Emīlam Bērziņām, kurš no savas kategorijas braucējiem nokļuva visaugstāk - B finālā, C finālā gan pirmais finiša līniju šķērsoja ieskaites līderis Jānis Olle, bet saņēma vienas vietas sodu par pēdējā līkuma apdzīšanas manevru pret Jāni Čudovu - viņam 2.vieta, trešais smagajiem Tāls Meļķis. Kvalifikācijā uzvara Artūram Freimanim, viņam arī ātrākais aplis pusfinālos.

Komandām otrā uzvara mājiniekiem "Kandavas kartodroms" ar Lasi un veterānu Juri Pavloviču sastāvā, otrie kopvērtējuma līderi "Movers.lv" (Zuģickis, Freimanis), bet trešie ar viena punkta pārsvaru pār "3Pera" - "Spiediens" (Paiders, Kalnītis, Olle).

14.posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Izaicinājuma kausa 14. posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Izaicinājuma kausa kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
90+ 14.posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
90+ kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības