Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Video: Latviešu kartingists Laipnieks Austrijā kļūst par pasaules čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Video: Latviešu kartingists Laipnieks Austrijā kļūst par pasaules čempionu
Laipnieks - pasaules čempions amatieru kartingā
Foto: redbull.com

Aizvadītās nedēļas nogalē Andrejs Laipnieks ar trekniem burtiem ierakstīja Latvijas hobijkartinga vārdu pasaules autosporta vēsturē, uzvarot RedBull Kart Fight pasaules finālā, kas notika "Red Bull ring" trasē Austrijā.

Uzvarot divus no trim kvalifikācijas hītiem, Andrejs 30 minūšu ilgajā finālā, kur starts notika LeMans stilā, ieguva tiesības startēt no pirmās starta vietas.

Sacīkstē notika aizraujoša cīņa ar kartingā nesalīdzināmi pieredzējušākajiem sāncenšiem Miku Helenu no Somijas un Muhamedu Mataru no Bahreinas. Finišā Andrejs somu sportistu pārspēja par 1,2 skundēm, bet bahreinieti par 3 sekundēm.

Kas vēl ir svarīgi - Andrejs pierādīja, ka Latvijā hobijkartings ir ārkārtīgi augstā līmenī.

Otram mūsu pārstāvim Kristapam Grīniekam tik labi neveicās - nācās nocīnīties ar tehniskām problēmām un beigu beigās finišs 16.vietā. Igaunis Ranno Kallass finišēja astotais.

Andrejs Laipnieks šobrīd ir līderis Latvijas amatieru kartinga čempionātā "Openkart".

Izmantotie resursi:
OpenKart