Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sākusies pieteikšanās Brenguļu posmam

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sākusies pieteikšanās Brenguļu posmam
Publicitātes foto

Uzsākta pieteikšanās Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa pirmajam posmam, kas 24. aprīlī norisināsies Valmierā, Brenguļu autotrasē. Jaunumi gan Folkreisā, gan autokrosa kausa cīņās!

Pieteikšanās sākusies Folkreiss, dalībnieku sastāvus var apskatīt arī Autocross.lv labajā malā, kā ierasts.

Pirms sezonas par jaunumiem gan Folkreisā, gan vēlāk startējošajos autokrosa un rallijkrosa čempionātos tiks runāts daudz. Tā kā Folkreiss un Krosa komisijas kauss sāk pirmie, tad galvenie jaunumi par šiem seriāliem.

Folkreisā galvenais jaunums būs pilnpiedziņas klases debija, kas atceltās ziemas sezonas dēļ pārcēlusies uz vasaru. Šobrīd pieteikumu saraksts par šo tēmu vēl klusē, taču garāžās automašīnas tiek skrūvētas gana aktīvi. Cik būs? Lai runā dalībnieku saraksts un izņemto sportistu licenču skaits. Bet būs.

Otrs jaunums Folkreisā ir jau ziemas sākumā apskatītais Debitantu kauss: ieskaite, kurā tiks salīdzināti 2022. gadā Folkreisā debitējušo sportistu rezultāti sezonas garumā, noskaidrojot gada labāko debitantu. Jau ziņojām, ka neoficiāli pērn šādu titulu būtu nopelnījis Jānis Bogdasarovs.

Jānim pirmais gads Folkreisā izvērties notikumu pilns – spoža debija, pirmais kūlenis vēl pērn. Tam sekoja iegūta galvenā balva par 2021. gadu, kura tika izlozēta starp visiem pērn visos posmos startējušajiem dalībniekiem – apmaksāta 2022. gada sezona Folkreisā (LAF licence, posmu dalības maksas). Jūtot, ka sporta dievi ir ar viņu, Bogdasarovs pozitīvu atbildi parādā nepaliek – viņš bija pirmais, kurš jau pieteicies 24. aprīļa posmam Brenguļos!

Folkreisā saglabājas līdzšinējās veiksmīgās ieskaites: Junioru un Dāmu kauss ar atsevišķiem fināliem, kā arī Komandu ieskaite.

Ievērojamākas izmaiņas šogad piedzīvojis Krosa komisijas autokrosa kauss. Tā ieskaitē palikusi viena klase – uz AM tehnisko noteikumu bāzes veidota vienas ass piedziņas automašīnām. Klase saglabā pērn AM iesākto “norobežošanos” no čempionāta dalībniekiem, ļaujot pie panākumiem tikt arī tiem sportistiem, kuri vēl tikai ceļā uz autokrosa un rallijkrosa galveno ieskaiti – Latvijas čempionātu. Krosa komisijas kausā, kas ir faktiski treniņu seriāls, nevarēs startēt dalībnieki, kuri 2020. un 2021. gadā kopumā aizvadījuši vairāk nekā divas sacīkstes Latvijas čempionātos un/vai starptautiskajās krosa sacensībās. Tiesa, noteikumos ieviesta nianse, kas neaizliedz Krosa komisijas kausa dalībniekam startēt čempionātā šogad. Tā kā KKK mērķis ir virzīt sportistus uz augšu pa karjeras kāpnēm, šogad čempionātos aizvadītās sacīkstes netiek skaitītas “aizlieguma ieskaitē”. Tas nozīmē, ka KKK braucējs šogad var aizvadīt kaut visus LČ posmus, nezaudējot iespēju turpināt cīņu arī par KKK kopvērtējuma panākumiem.

Vēl viens jaunums, paturot prātā tiekšanos uz LČ, ir Krosa komisijas kausa kopvērtējuma uzvarētāja liktenis: sportists, kurš uzvarēs šā gada Krosa komisijas kausa izcīņā, 2023. gadā šajā ieskaitē vairs nedrīkstēs atgriezties. Viņam kā uzvarētājam jāmēģina spēki Latvijas čempionātos, vai, ja tas tomēr nebūs iespējams, vienmēr paliks Folkreiss kā iespēja turpināt sportista gaitas.

Šogad no Krosa komisijas kausa izcīņas ieskaites pazudusi Pro klase. Pērn abu klašu – Pro un Am – sacensības mulsināja skatītājus un dažkārt pat sportistus, jo piedāvāja faktiski vienādu produktu ar pavisam minimālām noteikumu atšķirībām. Līdz ar to KKK ieskaitē tikai viena klase. Taču čempionātu braucēji bez iespējām trenēties nepaliks: katrā posmā ir paredzēts Treniņu klases starts. Treniņu klasei netiks veidots sezonas kopvērtējums, un tās būšana vai nebūšana attiecīgajā posmā būs pašu sportistu ziņā – ja būs pietiekams, skatītājiem baudāms dalībnieku skaits, cīņa notiks. Klase izveidota tika un vienīgi treniņu iespējām: dalībnieki aizvadīs braucienus ar kopēju startu optimāli drošos apstākļos, ar tiesnešiem un nepieciešamo trases personālu, kas šķiet labāk par neoficiāliem treniņiem piemājas pļavā. Treniņu klasē uz starta tiks gaidīti visi LČ noteikumiem atbilstošie salonauto spēkrati, arī pilnpiedziņas un Supercar auto, ja ir vēlēšanās trenēties.

Gan Folkreisam, gan Krosa komisijas kausam šogad seši posmi – Brenguļos, Priekulē, Vecpilī, Pilskalnos, Mūsā un Aizkrauklē. Folkreisa un autokrosa kausa dokumenti – sezonas nolikumi un pirmā posma Brenguļos nolikums atrodami Folkreiss un laf.lv.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Automobiļu Federācija