Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Karavackis paliek ārpus Eiropas čempionāta fināla

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Karavackis paliek ārpus Eiropas čempionāta fināla
Jevgēņijam Karavackim pietrūka viena punkta
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien Krievijā noslēdzās Eiropas spīdveja čempionāta otrais pusfināls, kurā dominēja Krievijas spīdvejisti, ieņemot pirmās sešas vietas, bet Latvijas pārstāvis Jevgēņijs Karavackis palika devītajā vietā, ar ko iekļūšanai finālā nepietika.

Kā arī bija gaidāms, uz Balakovu neieradās vairāki ne bijušo PSRS valstu pārstāvji, tādējādi atstājot labāko vietu sadali Austrumeiropas valstu spīdvejistu rīcībā. Šajā konkurencē bija arī viens Latvijas pārstāvis Jevgēņijs Karavackis, kuram iepriekšējā gadā izdevās tikt līdz finālam, kur viņš palika vienpadsmitais. Šoreiz šo panākumu atkārtot neizdosies.

Savos pirmajos trīs braucienos Karavackis, neskatoties uz vairākiem veiksmīgiem startiem, allaž palika trešais, bet ceturtajā braucienu sērijā tika līdz otrajai vietai, kā arī pamanījās nokrist jau pēc finiša. Lai saglabātu izredzes uz tikšanu finālā, pēdējā braucienā bija jātiek pie diviem punktiem, tas ir, otrās vietas. Diemžēl, jau pēc starta Žeņa bija trešais, īsti neapdraudot priekšā braucošo Andreju Kudrjašovu, kurš noslēgumā ieguva tikai četrus punktus.

Karavackim ar sešiem punktiem izrādījās par maz, lai tiktu finālā. Tas viņam deva vien dalītu devīto pozīciju. Par vienu punktu vairāk bija uzreiz trīs braucējiem, kuri savā starpā sadalīja sesto vietu, kas dos rezervista vietu Eiropas čempionāta finālā. Šajā cīņā labākais izrādījās Deniss Nosovs.

Par šī pusfināla uzvarētāju kļuva Daugavpils "Lokomotīves" krievu leģionārs Romāns Považnijs, kurš apsteidza piecus citus savus tautiešus. Jau rīt Vācijā tiks aizvadīts pēdējais pusfināls, kurā uz starta būs arī Kjasts Puodžuks un Leonīds Paura.

Eiropas čempionāta 2. pusfināls

VBraucējsValstsPunkti
1.Romāns PovažnijsKrievija14+3
2.Deniss GizatulinsKrievija14+2
3.Renats GafurovsKrievija13
4.Daniils IvanovsKrievija10
5.Semjons VlasovsKrievija8
6.Deniss NosovsKrievija7+3
9.Jevgēņijs KaravackisLatvija6

Izmantotie resursi:
SC "LOKOMOTIV"
:: НОВОСТИ