Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sproģis pārspēj Laipnieku un izcīna trešo uzvaru "Openkart" karjerā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sproģis pārspēj Laipnieku un izcīna trešo uzvaru "Openkart" karjerā
Foto: Openkart.lv

Ar Edgara Sproģa trešo uzvaru karjerā svētdien, 23. jūlijā, noslēdzās īres kartingu seriāla "Openkart" desmitais posms "Drift&Go" kartodromā.

Aizraujošā cīņa starp Sproģi un Andreju Laipnieku, kas aizsākās pirms 11 dienām Jelgavā, turpinājās arī Šauļos, tikai šoreiz Edgars otrajā aplī spēja apdzīt Andreju un visai droši nosargāt uzvaru. Andrejs, startējot no pole position otrais, bet trešais šajā posmā Kaspars Ritums, kuram jau trešais pjedestāls pēdējos piecos posmos. Slapjajā un ļoti slidenajā trasē kvalifikācijā uzvarēja Laipnieks, bet četros pusfinālos uzvara Sproģim, Laipniekam, Skromovam un Švaglim. Pusfinālos ātrākais aplis Andrejam, bet finālos Dāvim Zalmanam.

Tagad nākamais posms 6. augustā leģendārajā Kandavas kartodromā.

Šī bija piektā reize, kad Openkart viesojas šajā trasē un piektā reize kad ir lietu sacīkste vai mainīgi laikapstākļi. Vēl joprojām nav bijusi pilnīgi sausa sacīkste no pirmā treniņa līdz A fināla finišam. Šoreiz izmantojām trasi pretējā virzienā nekā tā tiek izmantota ikdienā, dēļ lietus gan tika veiktas korekcijas trases konfigurācijā, lai padarītu to drošāku. Neliels lietus bija līdz pat pusfināla braucieniem, bet finālo trase jau sāka strauji žūt no brauciena uz braucienu un, alīdzinot ar pusfināliem apļa laiki beigās bija par 18 sekundēm ātrāki nekā pufinālā. Žūstoša trase rada savas problēmas - veidojas sausa trajektorija, kas parasti ir piemērota braukšanai lietū - pa ārmalu, bet sausai braukšanai ideālās trajektorijas vēl ir mitras. Perfekta kombinācija, lai būtu neskaitāmi kontakti un nesaprašanās pat A finālā.

Šauļos debiju piedzīvoja Junioru ieskaite, kas tika izveidota, lai junioriem, kuri dzimuši 2008. gadā un vēlāk, ir iespēja krāt Sodi World Series Junior Cup ieskaites punktus, paralēli izveidota arī Openkart ieskaite junioriem, kur punktu sistēma tāda pati kā 95+ un dāmām. Debijas posmā piedalījās 7 juniori, kuri iekļāvās kopējā sacīkstē, un pirmo uzvaru izcīnīja Kristaps Tenis, kurš vēl pavisam nesen pārstāvēja Latviju Sodi World Series Pasaules finālā Slovākijā. SWS Junior Cup ieskaitē uzvaras savā tarpā sadalīja brāļi Teņi - Oskars un Kristaps.

Komandām 8. uzvara sezonā "Movers.lv", otrie "Pirmie", abām komandām septīto posmu pēc kārtas ieņemot pirmās divas vietas. Trešie, pēc divu posmi pārtraukuma "Atkal Uzvara". Izaicinājuma kausā piektā uzvara sezonā un atgūts ieskaites līdera gods Kristoferam Caunem. Otrais finišēja savu meistarību Lielbritānijā slīpejošais Kārlis Elmanis, kurš ar pārsteidza daudzus un no Šauļiem aizveda labu ražu ar medaļām - uzvara B finālā, uzvara debitantu ieskaitē un otrā vieta Izaicinājuma kausā. Trešais iekaitē no otrās starta vietas startējušais Ričards Alekss Švaglis.

Debitantiem uzvara ar hetriku Elmanim, otrais lietuvietis Pauļus Sapragons, bet trešā Elizabete Šulce. Smagajiem trešā uzvara Laurim Lapiņam, otrais ceturto reizi piecu posmu laikā Nils Kūla un otrais pjedetāls pēc kārtas Raivim Libertam. Dāmām šoreiz divas dalībniecies, trasē atgriezās Elizabete un viņai uzvara, bet otrā juniore Alise Apsīte.

Ļoti savdabīga ir Kārļa Elmaņa ituācija - šī bija viņam tikai 4. Openkart čempionāta sacīkste un saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, viņš atbilst debitantu ieskaites kritērijiem. Debija Kārlim bija 2014. gadā, pa vienai sacīkstei arī aizvadīja 2016. un 2022. gadā un sanāk tā, ka 2014. gadā debitants, 2016. un 2022. nebija debitants un tagad atkal debitantu ieskaitē. Un noteikti jāuzteic rezultāti - labākais sniegums sestā vieta, sliktākais 12.

10. posma rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Kopvērtējums: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Posma 'slavas zāle'

- Sveicam Edgaru Sproģi ar aizvadītu 130. un Viesturu Zemīti ar 10. čempionāta posmu.
- Sproģim 3. uzvara, 19. pjedestāls, 16. uzvara pusfinālos.
- Laipniekam 105. pjedestāls, , 42. pole positions, 46. uzvara kvalifikācijā, 60. uzvara kvalifikācijas sesijās, 42. pole position, 27. ātrākais aplis pusfinālos, 60. uzvara pusfinālos.
- Ritumam 18. pjedestāls.
- Zalmanam 8. ātrākais aplis.
- Skromovam 5. uzvara pusfinālos.
- Švaglim 3. uzvara pusfinālos.

Komandas

- "Movers.lv" 58. uzvara, 115. pjedestāls.
- "Pirmie" 84. pjedestāls.
- "Atkal Uzvara" 8. pjedestāls.

Izaicinājuma kauss

- Caunem 5. uzvara, 7. pjedestāls.
- Elmanim 2. pjedestāls, 1 ātrākais aplis.
- Švaglim 10. pjedestāls, 6. uzvara kvalifikācijā.

Debitanti

- Elmanim 1. uzvara, 2. pjedestāls, 1. uzvara kvalifikācijā, 1. ātrākais aplis, 1. hetriks.
- Sapragonas 1. pjedestāls.
- Šulcei 4. pjedestāls.

95+

- Lapiņam 3. uzvara, 7. pjedestāls, 2. uzvara kvalifikācijā, 2. ātrākais aplis, 2. hetriks.
- Kūlam 5. pjedestāls.
- Libertam 2. pjedestāls.

Dāmas

- Šulcei 6. uzvara, 7. pjedestāls, 6. uzvara kvalifikācijā, 5. ātrākais aplis, 4. hetriks.
- Apsītei 1. pjdestāls.

Debija

-Debitēja 1 dalībnieks - Jokubas Kaminskas.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības