Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Citroen" izrāda Lēba jauno WTCC automobili

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" izrāda Lēba jauno WTCC automobili
"Citroen C-Elysee WTCC" sacīkšu auto
Foto: Citroen

Fracijas autoražotāji "Citroen" pirmo reizi plašākai publikai parādījuši, kāds izskatīsies jaunais automobilis, ar ko rallija zvaigzne Sebastians Lēbs jau 2014. gadā startēs WTCC pasaules čempionātā.

Pērnā gada septembrī Parīzes motoru šovā "Citroen" pirmo reizi nāca klajā ar paziņojumu par plāniem startēt WTCC sacīkstēs sākot ar 2014. gada sezonu, savukārt pirms mēneša rūpnīca to apstiprināja oficiāli, par vienu no pilotiem nosaucot deviņkārtējo WRC rallija čempionu Sebastianu Lēbu. Tagad izrādītas pirmās fotogrāfijas ar jauno "Citroen C-Elysee WTCC" auto.

Konkrēto modeli par bāzi jaunajai sacīkšu mašīnai "Citroen" izvēlējušies biznesa interešu vārdā, jo salonautomobiļu pasaules čempionāta (WTCC) posmi notiek arī tajās valstīs, kur plānoti lielākie "C-Elysee" ielas auto pārdošanas apjomi. Tā ir Latīņamerika, Maroka, Ķīna un Krievija. Turklāt, jau tagad pasūtījumu skaits esot par 30% apsteidzis sākotnēji plānoto skaitli.

"Citroen C-Elysee WTCC" tiks apgādāts ar 1,6 litru turbo motoru, tādu pašu, kāds tiek izmantots rallija mašīnā "Citroen DS3 WRC". Tas spēšot attīstīt līdz 380 zirgspēkiem lielu jaudu. Auto būs priekšējā piedziņa un sešu pakāpju sekvenciālā ātrumkārba.

WTCC mašīna dažas dienas atpakaļ pirmo reizi izbrauca trasē, bet līdz nākamajai sezonai tiks aktīvi strādāts pie tās attīstīšanas. Oficiālā mašīnas prezentācija plānota Frankfurtes motoru šovā, kas notiks no 12. līdz 22. septembrim.

Izmantotie resursi:
Citroën WRC - Les Rallyes WRC en direct avec...