Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Citroen" un Sebastians Lēbs apstiprina pievienošanos WTCC čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" un Sebastians Lēbs apstiprina pievienošanos WTCC čempionātam
"Citroen" jauno WTCC auto jau būvē
Foto: citroen-wrc.com

"Citroen" komanda oficiāli apstiprinājusi plānu no 2014. gada startēt pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC). Komandas viens no pilotiem būs deviņkārtējais WRC pasaules čempions Sebastians Lēbs.

Pirmo reizi komanda par plāniem startēt WTCC pavēstīja 2012. gada Parīzes motoru šova laikā, taču līdz pat šim brīdim nebija skaidrs, vai rūpnīca varēs atvēlēt naudu šādam dārgam projektam. Otrdien "Citroen" izplatīja oficiālu paziņojumu par plānu ienākt WTCC sākot ar 2014. gada sezonu.

"Citroen Racing" komanda uzsver, ka WTCC čempionātā to piesaista trīs lietas - plašā interese no preses puses, noteikumi, kas palīdz noturēt izmaksas saprātīgā līmenī, kā arī sacīkšu kalendārs, kas iekļauj posmus visā pasaulē. "Citroen" uzskata, ka startēšana WTCC arī ļaus pamatīgāk apgūt tādus jaunus tirgus kā Ķīna, Krievija un Dienvidamerika.

Darbs pie jaunās WTCC mašīnas jau aktīvi notiek "Citroen" komandas rūpnīcā Versaļā, tomēr sīkākas detaļas par agregātu pagaidām netiek sniegtas. Zināms, ka komanda aizvadīs pilnu 2014. gada WTCC sezonu un startēs ar vairākām mašīnām, vienu no kurām pilotēs Sebastians Lēbs.

Dalība WTCC gan nenozīmē, ka "Citroen" gatavotos pamest ralliju. Pateicoties sadarbībai ar Abū Dabī pilsētu, kas lielā mērā apmaksā komandas startus pasaules rallija čempionātā, tās dalība WRC turpināsies arī 2014. gadā.

Izmantotie resursi:
Citroën WRC - Les Rallyes WRC en direct avec...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja