Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Čedvika kļūst par sieviešu formulu čempioni un tiek pie pusmiljona dolāru

Juris Grīns
Juris Grīns

Čedvika kļūst par sieviešu formulu čempioni un tiek pie pusmiljona dolāru
Džeimija Čedvika. Foto: wseries.com

"Formula 1" sacīkšu komandas "Williams" attīstības programmas pilote Džeimija Čedvika šodien Ostinas trasē tika kronēta par 2021. gada "W Series" čempionāta uzvarētāju. Šis viņai ir jau otrais tituls pēc kārtas.

"W Series" ir īpaši dāmām izveidots formulu čempionāts, kas tiek rīkots kopš 2019. gada. Sacensībās braucējas piedalās ar identiskām 270 zirgspēkus jaudīgām F3 kategorijas "Tatuus-Alfa Romeo" mašīnām un šogad čempiontituls tika izšķirts astoņus posmus garā sezonā, pēdējiem diviem norisinoties šajā nedēļas nogalē ASV. Čedvika titulu guva jau 2019. gadā, bet pērn seriāls netika rīkots.

Šogad "W Series" čempionātā piedalījās 20 braucējas, bet par titulu sezonas izskaņā sacentās britu pilote Čedvika un viņas tautiete Alise Pauvela, kura savulaik 2010. gadā kļuva par pirmo sievieti - "Formula Renault" čempioni, bet 2012. gadā bija pirmā dāma, kas guvusi punktus GP3 seriālā.

Pirms sacensībām Ostinā abām pretendentēm kopvērtējumā bija pa 109 punktiem, tomēr Čedvika aizvadīja nevainojamu nedēļas nogali un uzvarēja abās sacīkstēs. Pauvela pirmajā no diviem ASV posmiem guva trešo vietu, savukārt izšķirošajā palika vien sestā. Trešo vietu čempionātā izcīnīja somiete Emma Kimileinena, kura Ostinas trasē guva otro un trešo vietu.

23 gadus vecā Čedvika šosezon uzvarēja četros posmos, Pauvela - trijos, bet Kimileinena uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa vienreiz.

Čedvika par šo titulu saņēmusi 15 FIA superlicences punktus, kā arī tikusi pie naudas balvas 500 tūkstošu ASV dolāru apjomā.

"W Series" kopvērtējums:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Džeimija ČedvikaApvienotā Karaliste159
2.Alise PauvelaApvienotā Karaliste132
3.Emma KimileinenaSomija108
4.Nerea MartīSpānija61
5.Sāra MūraApvienotā Karaliste56
6.Fabjēna VolvendeŠveice42
7.Abija PulingaApvienotā Karaliste40
8.Beitske VisereNīderlande38
9.Irina SidorkovaKrievija34
10.Belēna GarsijaSpānija28