Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sestdien "Rullītī" tiks noskaidrots "LeMans" čempions

Juris Grīns
Juris Grīns

Sestdien "Rullītī" tiks noskaidrots "LeMans" čempions
Foto: openkart.lv

Sestdien, 27.septembrī, Sporta kompleksā "Rullītis" notiks šīs sezonas komandu sprinta sacensību LeMans pēdējais sestais posms - seriāla sezona ir sasniegusi finiša taisni, kurā vēl notiks cīņas par čempiona titulu un pārējām godalgotajām vietām. Šoreiz būs būtiskas izmaiņas trases konfigurācijā (skatīt attēlu pie šī raksta) - izmantosim virzienu pa pulksteni un jaunus vai līdz šim reti izmantotus trases posmus. Pēdējais čempionāta posms Jelgavā pierādīja, ka jo dinamiskāka ir šīs trases konfigurācija, jo līdzvērtigākas ir cīņas.

Komandu skaita ierobežojums šajā sacīkstē ir 15 komandas.

Atgādināsim, ka sezonas pirmajā posmā 'trijniekos' sīvā cīņā uzvarēja komanda "Baltie", kas par 2,5 sekundēm pārspēja "Discomania Oilheads 1", otrajā posmā Jelgavā uzvarēja mājinieki "Brokeri 777", 3.posmā "trijniekos" pārliecinoši triumfēja "SNB Racing", tad Jelgavā otro uzvaru sezonā izcīnija "Baltie", bet tikko 'trijniekos' to pašu izdarija "SNB Racing", lidz ar to "Baltie" pārsvars kopvērtējumā ir vairs tikai deviņi punkti un čempions tiks noskaidrots Jelgavā. Uz trešo vietu pārliecinoši favorīti ir "Discomania Oilheads 1", kuriem ir matemātiskas izredzes pat vēl uz otro vietu taču drīzāk galvenā prioritāte būs vietas nosargāšana, jo aiz viņiem tikai 7 punktu attālumā ir "MMB Team", bet vēl par punktu mazāk "Discomania Oilheads 2". Pārējās komandas uz pirmo trijnieku vairs nevar pretendēt, taču tām ir savas ambicijas un uzdevumi gan posmā, gan sezonā kopumā.

Galvenā informācija par 6. posmu

27.septembrī (šoreiz sestdiena) LeMans sacīkstes sākums pulksten 11.00, ierašanās ne vēlāk kā 10.30, bet treniņi sāksies 10.00. Sacensības notiek ar trasē esošo īres kartinga tehniku.

Pastāv 5 braucēju limits vienas komandas sastāvā vienas sezonas ietvaros.

LeMans sacīkste sastāv no 3 daļām - pirmā daļa ir 5 minūšu kvalifikācija, kurā piedalās viens braucējs no komandas, un divas sacīkšu daļas - katra 45 minūtes gara.
Sacīkstē piedalās komandas 3 cilvēku sastāvā.
Katrā sacīkstes daļā notiek 2 dalībnieku maiņas - no sacensību laika 13:00 līdz 17:00 un no 28:00 lidz 32:00 minūtei. Katras maiņas logs 4 minūtes.
Katrs komandas dalībnieks katrā no sacīkšu daļām veic vidēji 15 minūšu garu braucienu. Kopā sacīkstē katram braucējam ir apmēram 30 minūšu braukšanas laiks. Vienam no komandas braucējiem papildus 5 minūšu kvalifikācijas brauciens.
Sacīkstēm pieteikties var jebkura komanda un to dalībniekiem nav jābūt iepriekšējai pieredzei dalībai Openkart rīkotajās sacensībās.
Sacīkstēs komandu skaits ierobežots - maksimums 15 komandas (skaits var tikt mainīts).
Pirmajai sacīkstes daļai komandas gokartus izlozē, savukārt starta secība tiek noteikta pēc kvalifikācijas rezultātiem. Otrajā sacīkstes daļā gokartus izvēlas sekojošā secībā - pirmā izvēlas pirmās daļas pēdējo vietu izcīnījusī komanda, tad otrā no beigām utt., bet pēdējie gokartu izvēlas pirmās daļas uzvarētāji. Otrajā sacensību daļā starta kārtība apgriezta pirmās daļas rezultātiem - pirmā starta vieta pirmās daļas pēdējai vietai.
Sacensībās tiks izmantoti atsvari, vieglākajām komandām komandas vidējo svaru pielīdzinot pie noteikta minimālā
svara. Komandas minimālais svars tiks paziņots dalībnieku sapulces laikā.
Uzvar tā komanda, kura abās sacīkšu daļas veikusi visvairāk apļu. Ja apļu skaits vienāds, skatās kura komanda tos veikusi ātrāk.
Balvas - labākajām 3 komandām piemiņas medaļas un šampanietis, labākā komanda tiek apbalvota ar piemiņas kausu.

Dalības maksa

Par sacīksti - no komandas 105 EUR jeb 35 EUR no viena braucēja.
Par treniņiem (nav obligāti, pēc izvēles) - no braucēja 10 EUR par 10 minūšu treniņu.

6. posma dienaskārtība

10.00 - 10.50 neoficiālie treniņi
10.30 dalībnieku reģistrācija
11.00 dalībnieku sapulce un gokartu izloze
11.20 kvalifikācija
11.45 sacensību pirmā daļa
13.00 sacensību otrā daļa
ap 14.15 apbalvošana

Pieteikšanās

Komandām līdz 26.septembra pulksten 22:00 jāaizpilda on-line pieteikums "www.openkart.lv" mājas lapā zem LeMans sadaļas "Pieteikties" vai arī sūtīt pieteikuma e-pastu uz openkart@openkart.lv, norādot komandas nosaukumu, komandas dalībnieku vārdus un uzvārdus.

Atgādinājums par komandu pieteikšanās principu - lai arī pieteikšanās ir atvērta visām komandām, pirms katra LeMans posma 1 (vienu) nedēļu pēc pieteikšanās atvēršanas pieteikumus sacīkstēm pieņems tikai no tām komandām, kuras šogad jau ir startējušas kādā Openkart Lemans posmiem. Vēl nestartējušo komandu pieteikumi sākotnēji tiek reģistrēti kā rezervisti. Ja šajā laikā pieteikušās ir vairāk nekā 15 šogad startējušās komandas, priekšroka tām, kuras ir augstāk kopvērtējuma tabulā. Pēc nedēļas (uz 6.posmu sākot no 11.septembra) arī šīs rezerves komandas tiks iekļautas dalībnieku sarakstā.

Izmantotie resursi:
OpenKart