Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" juniors Antonelli izcīna F2 uzvaru, igaunim Aronam sadursme

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" juniors Antonelli izcīna F2 uzvaru, igaunim Aronam sadursme
Foto: FIA F2

"Formula 2" sacensības Ungārijā izvērsās dramatiskas titula kandidātiem Paulam Aronam un Zeinam Melonī, kuri galvenajā sacīkstē piedzīvoja sadursmi. Pie uzvaras tika Andrea Kimi Antonelli.

Sprintā braucēji bija izvēlējušies atšķirīga sastāva riepas. Ričards Veršūrs un Kušs Maini no pirmās rindas startēja ar cietajām riepām, kamēr Antonelli bija izvēlējies mīkstās. Pēc tam, kad iesildīšanās aplī noslāpa titula pretendenta Melonī mašīna, viņš nonāca trešajā vietā. "Mercedes" rūpnīcas protežē ātri vien tika vadībā, taču vēlāk riepas savu bija nokalpojušas un viss iegūtais bija jāzaudē. Nācās doties boksos un finišā tikai 15. rezultāts. Veršūrs uzvarēja, taču vēlāk tika diskvalificēts par tehnisku pārkāpumu, kas pirmo vietu deva "Invicta" komandas pilotam Maini. Otro vietu ieņēma 2022. gada F3 čempions Viktors Martēns, bet trešajā vietā ierindojās sezonas līderis Hadžars.

Galvenajā sacīkstē Antonelli startēja septītais - visaugstāk no pilotiem, kas bija izvēlējušies cietās riepas. Pēc starta "Prema" pilots bija jau piektais, bet, kad pēc igauņu braucēja Arona un Melonī sadursmes trasē devās drošības auto, itālis atradās jau līderpozīcijā. Antonelli attālinājās, bet gūt uzvaru palīdzēja vēl viens drošības mašīnas periods pēc Amorī Kordīla avārijas. Veicis pitstopu un saņēmis jaunas mīkstās riepas, Antonelli nonāca piektajā vietā, bet apdzina priekšā esošos un uzvarēja. Martēns atkal ieņēma otro vietu, bet trešais šajā reizē bija Veršūrs. Hadžaru komanda nepaspēja izsūtīt trasē pirms sarkano signālu iedegšanās, līdz ar to viņš startēja no boksiem un palika tikai 18. vietā. Francūža galvenais sāncensis cīņā par titulu Arons startēja no pole positon, bet atkrita uz septīto vietu, pēc tam izstājoties sadursmē ar Melonī.

Pēc Ungārijas posma Hadžars ir 18 punktus priekšā Aronam, savukārt Melonī garām ticis 2023. gada F3 čempions Gabriels Bortoleto, paceļoties uz trešo pozīciju.

Hungaroringā notika arī kārtējais F3 čempionāta posms. Pirmajā braucienā uzvarēja Ņikita Bedrins (AIX), kurš startēja otrais, bet jau pirmajā aplī nonāca vadībā, apdzenot Dino Beganoviču. Vēlāk Beganovičs kļūdījās, kā rezultātā uz otro vietu pacēlās Tasanapols Intrapuvasaks, kļūstot par pirmo Taizemieti, kas kāpis uz F3 pjedestāla. Beganovičs finišēja trešais.

Otrajā sacīkstē uzvaras laurus plūca Nikola Colovs. Drošības auto došanās trasē Lorēnam van Hoepenam nedeva cerības viņu apdzīt. Trešo vietu guva Leonardo Fornaroli.

Čempionāta pirmajās trīs pozīcijās esošajiem braucējiem šis posms nebija veiksmīgs. Līderis Gabriele Mini ierindojās vien 14. un 11. pozīcijā, Luks Brovnings finišēja astotajā un 12. vietā, bet Arvids Lindblads pirmajā sacīkstē ieņēma 15. vietu, kamēr otrajā piedzīvoja sadursmi. Jāpiebilst, ka pirms tam Silverstonas posmā Lindblads bija uzvarējis abos braucienos.

Tagad kopvērtējumā Mini pārsvars pār Brovningu ir vien četri punkti, bet vēl par diviem mazāk Lindbladam. Tikmēr trijotnei pietuvoijies Fornaroli, kurš atpaliek punktu no Lindblada un septiņus punktus no līdera Mini.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-07-24 16:15, pirms 2 mēnešiem
Labi ka sportacentrs pēc trīs dienām pamodās