Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Luisa Hamiltona daļēji paralizētais brālis debitēs Lielbritānijas salonauto čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Luisa Hamiltona daļēji paralizētais brālis debitēs Lielbritānijas salonauto čempionātā
Nikolass Hamiltons
Foto: blog.mercedes-benzsouthwest.co.uk

Formula 1 čempiona Luisa Hamiltona jaunākais brālis Nikolass 2015. gada sezonā startēs Lielbritānijas salonautomobiļu čempionātā (BTCC).

22 gadus vecais Nikolass Hamiltons, kurš ir spiests sadzīvot ar daļēju ķermeņa paralīzi, debijas sezonā plāno aizvadīt piecus posmus, pārstāvot "AmD Tuning" komandu un startējot ar "Audi S3 NGTC" sacīkšu auto.

Hamiltona debija BTCC gaidāma 27. un 28. jūnijā Kroftas trasē, bet vēlāk viņš startēs arī posmos Snetertonā, Rokingemā, Silverstounā un Brendshečā, kur notiks 2015. gada sezonas noslēdzošās sacensības.

"BTCC ir Lielbritānijas vadošais nacionālais autosacīkšu čempionāts un iespēja tajā startēt ir lielākais izaicinājums, ar kādu savā karjerā esmu saskāries," stāsta Nikolass Hamiltons. "Man vēl daudz kas jāapgūst, bet mērķis šogad ir progresēt kā pilotam. Tāpat ceru iedvesmot citus uz saviem personīgajiem mērķiem, lai kāda arī nebūtu dzīves situācija."

Iepriekšējās sezonās Hamiltons startēja Eiropas salonmašīnu kausā (ETCC) un Lielbritānijas "Renault Clio" kausa izcīņā. Savā karjerā viņš aizvadījis tuvu pie 40 sacīkstēm un vairākas reizes spējis finišēt pirmajā desmitniekā, kas ir novērtējams kā ļoti atzīstams sniegums.

Kā zināms, viņa brālis Luiss Hamiltons ir 2008. un 2014. gada F1 čempions.

Izmantotie resursi:
motorsport.com
driverdb.com

  +1 [+] [-]

, 2015-03-24 13:10, pirms 10 gadiem
Cerebrālā trieka jau nu nav gluži tas pats, kas paralīze.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-24 13:16, pirms 10 gadiem
Un viņš ir pusbrālis, nevis brālis