Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" sacīkstēs "Ātruma Cilts" trasē uzvar Raits, Grīniekam un Bergmanim identisks rezultāts

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" sacīkstēs "Ātruma Cilts" trasē uzvar Raits, Grīniekam un Bergmanim identisks rezultāts
Foto: Toms Kalnītis

"Ātruma Cilts" kartinga hallē sezonas pirmajā treniņsacensību Attīstības līgas sacīkstē pirmo lielo panākumu guvis Dzintars Raits, kurš par nieka 0,08 sekundēm piecu braucienu summā pārspēja gan Kristapu Grīnieku, gan Gati Bergmani, kuriem laiks pilnīgi identisks un vietu noteica Grīnieka labāks ātrākā apļa laiks.

Gatim Bergmanim šis bija pirmais Openkart pjedestāls, bet Grīnieks jau tur atradās sesto reizi. Ceturtais Gatis Vītols, bet piektais Artūrs Bonders, pirmo sešinieku noslēdza Latvijas pārstāvis šīs sezonas "Sodi World Series" Pasaules finālā Jānis Petrānis. Lai gan lielāko sacensību daļu Dzintars atradās ceturtajā pozīcijā un uzrādīja tikai piekto ātrāko apļa laiku, tomēr sacīkšu beigās viņš par mata tiesu pārspēja savus tuvākos konkurentus. Dienas ātrākais laiks Grīniekam - 21,73 sekundes, bet divdesmit vienā sekundē iebrauca arī pārējie četri TOP5 braucēji.

Kopumā šajā sacīkstē, kas tika aizvadīta pēc tā saucamās kausa izcīņas formāta, kas katrs dalībnieks ar katru no kartingiem veic vienu braucienu uz ātrāko apļa laiku, bet rezultāts ir šo laiku summa, piedalījās 24 dalībnieki. Izmantoti tika seši karti, tomēr ieskaitīti tika braucieni ar pieciem no tiem, jo jau trešajā braucienā tehniskas problēmas skāra kartingu Nr.8 un ar rezerves kartingu Nr.9 laiks netika skaitīts, kā tas ir saskaņā ar kausa izcīņas formāta principiem.

Sacensībās piedalījās arī Ingus Grasmanis, tādējādi aizvadīdams 163. Openkart sacīksti karjerā un atkārtodams vien pirms nepilnām divām nedēļām uzstādīto Ivara Strenča rekordu.

Sacīkstē labs sniegums Ričardam Freibergam, kurš finišēja septītais, tomēr viņš nebija jaunākais dalībnieks. Savā kartinga karjeras pašā sākumā esošais deviņgadīgais Artūrs Balodis guva lielisku pieredzi, lai arī palika pēdējā vietā, tomēr kaut vai fiziski izturēt šādu braukšanas intensitāti ir liels izaicinājums un ātrākais apļa laiks nebūt nekrita ārā no konteksta. Pirmajā desmitniekā finišēja arī veterāns Vilnis Kepe, pērnās sezonas labākais debitants Toms Kalnītis un viņa sīvākais konkurents Andris Ratkus. Grasmanis iekārtojās turpat aiz viņiem, pārspēdams Renāru Paideru, kuram sezonas sākums prasa nelielu ieskriešanos, bet apņēmības netrūkst turpinās 2015.gada beigās iesākto.

Balodis bija viens no sešiem Openkart sacīkšu debitantiem šajā sacīkstē, labāko rezultātu - 16.vietu, sasniedza Kristiāns Vēbers.

Attīstības līgas 1.posma rezultāti

VietaSportistsAtstatums
1Dzintars Raits-
2Kristaps Grīnieks+0.08
3Gatis Bergmanis+0.08
4Gatis Vītols+0.23
5Artūrs Bonders+0.57
6Jānis Petrānis+0.86
7Ričards Freibergs+1.12
8Vilnis Kepe+1.51
9Toms Kalnītis+1.61
10Andris Ratkus+1.75

Mērķis Attīstības līgas sacensībām ir ļaut braucējiem trenēties un apgūt dažādas iemaņas, bet rīkotājiem pamēģināt dažādus sacensību formāta risinājumus, padarīt Openkart sezonu daudzveidīgāku, noslīpēt atsevišķu sacensību elementus, kā arī testēt dažādus trašu konfigurāciju risinājumus un jaunas trases.

Nākamā Openkart sacīkste jau pēc nedēļas - 3.martā "Ātruma Cilts" kartinga hallē, kad pēc tāda paša formāta notiks čempionāta 2.posms, kur šobrīd vadībā ir visi trīs pēdējo trīs gadu čempioni, un rezultāti solās būt vēl blīvāki.

Attīstības līgā nu ir notikušas 18 sacīkstes, pie uzvaras ir tikuši 14 dažādi dalībnieki - trīs reizes Ernests Bitenieks, pa divām Normunds Skreija un Kristaps Grīnieks, bet pa reizei Vilnis Kepe, Ivars Strencis, Roberts Bāriņš, Andrejs Laipnieks, Renārs Vinokurovs, Artūrs Freimanis, Andrejs Vainutis, Kaspars Ritums, Edgars Bitenieks, Dāniels Lācis un tagad arī Dzintars Raits. Uz pjedestāla nu pabijuši 34 dalībnieki - raženākie Grīnieks 6 reizes, Freimanis un Bitenieks pa 4 reizēm, Cīrulis 3 reizes, bet pa 2 pjedestāliem Laipniekam, Memenam, Krišjānim Rolim, Braueram, Skreijam, Ritumam un Kalnītim.

Izmantotie resursi:
OpenKart