Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laipnieks uzvar "Openkart" Attīstības līgas 50. sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Laipnieks uzvar "Openkart" Attīstības līgas 50. sacīkstēs
Foto: Openkart.lv

Pirmdien, 22. jūlijā, "Kartings.lv" hallē notika šīs sezonas trešais Attīstības līgas posms, kas vienlaikus bija arī 50. "Openkart" Attīstības līgas sacīkste šī koncepta 11 gadu vēsturē un otrā sacīkste jaunākajā kartinga hallē Latvijā.

Vasaras vidus, karstais laiks, pirmdiena, pēc WRC Latvia un Positivus festivāla - ieradās 29 dalībnieki. Tas bija gaidāms un ļāva sacīkstei noritēt daudz nepiespiestākā gaisotnē nekā 26. jūnijā trases debijā sacīkšu apritē. To varēja arī just trasē - mazāk kontaktu, korektāka braukšana, A fināls bija vispār paraugs kā indoor trasē ir jābrauc, braucēji sāk pierast pie trases īpatnībām arī. Trase bija uzlabojusi Joker apli, kas bija vieglāk veicams un ar daudz plūdenāku izeju, lai iekļautos pamattrasē.

Kā jau bija gaidīts, uzvaru izcīnīja Andrejs Laipnieks, viņam šoreiz gan bija jāiespringst ļoti nopietni, jo Kristofers Caune uzvarēja pirmajā kvalifikācijas sesijā, trešajā Ričards Alekss Švaglis zaudēja tikai 0,004 sekundes. Finālā stratēģija pieredzējušam un Latvijas titulētākajam hobijkartinga braucējam salikās pareizi, Caunem tā arī neizdevās atrast veidu kā paiet garām, neskatoties uz ātrāko apli. Ričards finišēja trešais. Aiz viņa Ruslans Dzenis, Sergejs Ļesiks un siguldiešu Klikk komandas līderis Māris Liepiņš. Finālā arī junioru līderis šajā sacīkstē, halles rekorda īpašnieks, tiesa bez atsvariem - Rūdolfs Aleksis. Junioriem otrā vieta Ralfam Dzenim, bet trešais Rihards Bērziņš. C finālā uzvara junioram Ralfam, B finālā cēsiniekam Edvardam Kezikam.

PLānots, ka pašā septembra sākuma Kartings.lv aizvadīsim vēl vienu Attīstības līgas posmu, bet tagad gatavojamies Openkart čempionāta 9. posmam jau šajā svētdienā Kandavas kartodromā, kur kā ierasts reizi gadā izmantosim pretējo virzienu ar fantastisko braucienu no kalna pretī Tilkes līkumam.

Attīstības līgas 3. posma rezultāti: https://openkart.lv/lv/results/2024...

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības