Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Audi" atvadās ar uzvaru, par pasaules čempioniem kļūst "Porsche" piloti

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" atvadās ar uzvaru, par pasaules čempioniem kļūst "Porsche" piloti
Bahreinas WEC posma uzvarētāji
Foto: fiawec.com

FIA izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) sezonas finālposmā Bahreinā pagājušās nedēļas nogalē uzvarēja "Audi" komanda, kam tās bija pēdējās sacīkstes šajā autosporta disciplīnā, tikmēr par 2016. gada čempioniem kļuvuši "Porsche" rūpnīcas piloti.

Bahreinas sešu stundu sacensībās uzvaras laurus plūca Lukasa di Grasi, Loika Duvāla un Olivera Džarvisa komanda, kas par 16 sekundēm finišā pārspēja otru "Audi" mašīnu, ko savukārt pilotēja Marsels Fazlers, Andrē Loterers un Benuā Trelujē. Mazāk par apli uzvarētājiem zaudēja vēl tikai "Porsche" piloti Timo Bernhards, Marks Vēbers un Brendons Hārtlijs, kuri ieguva trešo vietu.

"Audi" komandai šī bija tikai otrā uzvara 2016. gada WEC sezonā pēc triumfa Spā-Frankošamps trasē, kad arī pirmajā vietā finiša līniju šķērsoja Di Grasi, Duvāla un Džarvisa trijotnes auto.

Tikmēr par 2016. gada WEC čempioniem kļuvuši Romēns Dimā, Nils Jani un Marks Lībs, kuri šogad uzvarēja divos posmos, tostarp Lemānas 24 stundu sacensībās. Šoreiz gan viņiem tikai sestā vieta. Bahreinas posma uzvarētāji Di Grasi, Duvāls un Džarviss ieguvuši vicečempionu godu, bet trešajā vietā šogad ierindojās "Toyota" rūpnīcas braucēji Stefans Sarazāns, Maiks Konvejs un Kamui Kobajaši.

Ražotāju vērtējumā uzvarēja "Porsche" (324 punkti), aiz sevis atstājot "Audi" (266) un "Toyota" (229).

Kopumā šosezon pasaules čempionātā tika aizvadīti deviņi posmi. Sešos no tiem triumfēja "Porsche" komanda, divi panākumi, kā jau minēts, "Audi" rūpnīcai, bet vēl vienās sacīkstēs pirmo vietu izcīnīja "Toyota" pārstāvji.

Kā zināms, tikai pirms dažām nedēļām par aiziešanu no izturības sacīkšu pasaules čempionāta paziņoja "Audi" rūpnīca, kas pēdējās divās desmitgadēs bijusi uzvarām bagātākā komanda prestižās LMP1 klases prototipu cīņās. Tāpat autosportista karjeru noslēdzis tās pilots Marks Vēbers.

GT klasē par pasaule kausa ieguvējiem šogad kļuva Nikijs Tīms un Marko Sorensens ("Aston Martin"), LMP1 privāto komandu kausa izcīņā uzvarēja Dominiks Kraihamers, Aleksandrs Imperatori un Mateo Tušers ("Rebellion/AER"), LMP2 klases kausa izcīņā titulu ieguvuši Gustavo Menesess, Nikolā Lapjērs un Stefans Rikelmi ("Alpine/Nissan"), bet LMGTE AM kausā pirmo vietu guvuši Emanuels Kolārs, Fransuā Parodo un Ruī Aguašs ("Ferrari").

Bahreinas sešu stundu sacīkšu rezultāti

VietaKlasePilotiAutoRezultāts
1.LMP1Di Grasi/Duvāls/DžarvissAudi6:00:12.387
2.LMP1Fazlers/Loterers/TrelujēAudi+16.419
3.LMP1Bernhards/Vēbers/HārtlijsPorsche+1:17.001
4.LMP1Deividsons/Buemī/NakadžimaToyota+1 aplis
5.LMP1Sarazāns/Convejs/KobajašiToyota+1 aplis
6.LMP1Dimā/Jani/LībsPorsche+3 apļi
7.LMP1Tušers/Kraihamers/ImperatoriRebellion/AER+10 apļi
8.LMP1Trammers/Vebs/KafērsCLM/AER+14 apļi
9.LMP2Rusinovs/Rasts/BrandlsORECA/Nissan+17 apļi
10.LMP2Gonsaless/Albukerke/SennaLigier/Nissan+17 apļi

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VietaPilotiAutoPunkti
1.Dimā/Jani/LībsPorsche160
2.Di Grasi/Duvāls/DžarvissAudi147.5
3.Sarazāns/Convejs/KobajašiToyota145
4.Bernhards/Vēbers/HārtlijsPorsche134.5
5.Loterers/FazlersAudi104
6.TrelujēAudi70
7.Tušers/Kraihamers/ImperatoriRebellion/AER66.5
8.Deividsons/Buemī/NakadžimaToyota60
9.Menesess/Lapjērs/RikelmiAlpine/Nissan47
10.RusinovsORECA/Nissan36