Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim sadursme otrajā F4 braucienā Pola Rikāra trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanim sadursme otrajā F4 braucienā Pola Rikāra trasē
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

"Prema Racing" komandas pilots Tomass Štolcermanis aizvadījis neveiksmīgu Itālijas F4 čempionāta Francijas posma otro braucienu, kurā piedzīvoja sadursmi, nolauza antispārnu un ierindojās 28. vietā.

Pēc labas kvalifikācijas Štolcermanis sacensības Pola Rikāra trasē uzsāka no sestās pozīcijas un sākotnēji to noturēja, lai gan sāncenši lūkoja tikt garām.

Pirmajā aplī tālāk aizmugurē bija notikusi sadursme, pēc kuras viens no braucējiem ar bojātu formulu palika bīstamā vietā. Līdz ar to pie darba tika likta drošības mašīna.

Sacensībām atsākoties, drīz vien Štolcermani apdzina Gustavs Jonsons ("Van Amersfoort Racing"), atbīdot latviešu pilotu uz septīto pozīciju. Vēl pēc dažiem apļiem Tomass atkrita aiz komandas biedra Aleksa Pauvela, ar kuru šosezon cīnās par čempiona titulu debitantu vērtējumā.

Pēc tam Štolcermani sāka apdraudēt cits komandas biedrs Kīns Nakamura-Berta, cīņas karstumā abām formulām arī saskaroties. Nakamura-Berta jau bija pabraucis garām, kad no otras puses latviešu pilotam taisnē uzbruka Džanmarko Pradels ("US Racing"), pie liela ātruma uzgriežot sāncensim virsū un izraisot sadursmi.

Lai gan izdevās nesaslīdēt, incidentā Štolcermanis pret Nakamuras-Bertas mašīnu nolauza priekšējo antispārnu. Cīņa par punktiem šajā sacīkstē līdz ar to bija beigusies.

Ilgstoši vadībā atradās Akšajs Bohra ("US Racing"), taču čempionāta līderis Fredijs Sleiters ("Prema Racing"), pirmo braucienu izlaidis motora problēmu dēļ, pakāpās par vairākām pozīcijām uz augšu, apdzina arī līderi un uzvarēja jau 11. reizi šosezon. Finišā Sleiters iebrauca nepilnas trīs sekundes priekšā, bet trešajā vietā ierindojās Džeks Bītons ("US Racing"). Štolcermanis palika 28. vietā un netika klasificēts.

Noslēdzošās sacīkstes sākums šodien plkst. 18:25 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to, kā ierasts, varēs vērot čempionāta oficiālajā “Youtube” kontā: https://www.youtube.com/@Italianf4-Euro4/streams .

2. brauciens:

Štolcermaņa sadursme (no 22:45):