Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim pirmais pjedestāls Itālijas F4 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanim pirmais pjedestāls Itālijas F4 čempionātā
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

Pēc divām ne tik veiksmīgām sacīkstēm Itālijas F4 čempionāta posmā Pola Rikāra trasē trešais brauciens lielisks padevās Tomasam Štolcermanim, kurš žūstošā trasē startēja ar slikiem un spēja pacelties līdz pat trešajai pozīcijai. Latviešu pilotam tas ir pirmais absolūtās ieskaites pjedestāls debijas sezonā.

Pirmajā braucienā sestdien Štolcermanis finišēja 11. vietā, bet pēc rezultātu koriģēšanas tika pie desmitās vietas. Otrajā sacīkstē šodien tika piedzīvota sadursme un rezultātos pilots netika klasificēts. Pirmās divas sacensības notika sausā trasē.

Pirms trešā brauciena bija uzlijis un uz F4 sacīkšu starta brīdi trase vēl žuva, tādēļ tā sākās aiz drošības mašīnas. Daļa braucēju bija izvēlējušies startēt ar slikiem, tostarp Štolcermanis, kamēr citi gāja šķietami drošāko ceļu un uzmontēja mitrai trasei piemērotas riepas. Tas izrādījās nepareizs lēmums, jo ātri vien kļuva skaidrs, ka ar slikiem var pabraukt daudz ātrāk un daudzi devās boksos.

Štolcermanis sacīksti sāka vien no 13. pozīcijas un sākotnēji to saglabāja. Tomēr tad "Prema Racing" pilots vienu pēc otra sāka apdzīt konkurentus, kāpjot arvien augstāk. Daļa braucēju devās boksos un samērā īsā laikā Tomasam izdevās nokļūt jau ceturtajā pozīcijā. Štolcermanis apdzina arī čempionāta līderi Frediju Sleiteru ("Prema Racing"), kurš drīz pēc tam iebrauca pitstopā uz riepu maiņu.

Vadību tikmēr bija pārņēmis Gustavs Jonsons ("Van Amersfoort Racing"), otrajā vietā iekārtojās Kīns Nakamura-Berta ("Prema Racing"), bet drīz vien līderi bija panācis. Kamēr Štolcermanis sekoja gabaliņu tālāk, notika cīņa par uzvaru. Abi sāncenši pēdējā aplī pat izbrauca ārpus trases, tomēr Nakamura-Berta pārņēma vadību un uzvarēja, Jonsonam finišējot otrajam.

Štolcermanis izcīnīja trešo vietu un otro starp debitantiem. Absolūtajā ieskaitē šis viņam ir augstākais sasniegums Itālijas F4 čempionāta debijas sezonā. Līdz šim sportista labākais panākums atsevišķā sacīkstē bija ceturtā vieta, kas tika izcīnīta Imolas trasē.

Līdz Itālijas F4 čempionāta noslēgumam atlikuši vairs tikai divi posmi, taču tagad priekšā garš pārtraukums līdz septembra beigām, kad paredzētas sacensības Barselonā. Pēdējais posms notiks oktobra beigās Moncā. Bet pa to laiku trīs posmu ietvaros risināsies "Euro 4" čempionāts, kurā startēs arī Tomass Štolcermanis.

3. sacīkste:

     [+] [-]

, 2024-07-21 23:38, pirms 2 mēnešiem
Malacis! Tur tomēr 35 čaļi brauc un ar vienādām mašīnām, iespaidīga konkurence.