Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sportisti Ludzas piedzīvojumu uztver ar entuziasmu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sportisti Ludzas piedzīvojumu uztver ar entuziasmu
Foto: Olafs Ezertēvs

Nedēļas nogales divu dienu folkreisa un autokrosa festivāls Ludzā, Makašānu trasē, braucēju kolektīvā tiek uztverts ar azartu un entuziasmu – pirmajā pieteikumu diennaktī salīdzinoši daudz pieteikumu.

Jāatzīmē, ka Folkreiss norisinās pieteikšanās Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa 2. un 3. posmam, kas nedēļas nogalē notiks Ludzā. Turpat un arī Atocross.lv apskatāmi gan dalībnieku sastāvi, gan sacensību nolikums.

Jāatzīmē, ka pieteikumu termiņš noslēgsies trešdienas vakarā. Tiesa, pieteikšanos tieši svētdienai sarežģītāku padara daudzie kombinējumi ar iespējamo mašīnu pirkšanu un pārdošanu. Sacīkste šoreiz būs arī prāta spēle, kurā jāizstrādā plāns, kā reaģēt vienā vai otrā pirkšanas situācijas gadījumā. Piemēram, Folkreisa kopvērtējuma līderis Ivo Gabrāns jau šobrīd sacīkstei pieteicies ar diviem dažādiem auto, demonstrējot gatavību būt uz starta abās dienās.

Pašlaik abu dienu pieteikumu saraksti nedaudz variē – ir arī braucēji, kuri pieteikušies tikai vienai no dienām.

Otrdienas rītā sestdienas posmam pieteikti 29 braucēji, svētdienas sacīkstei – 27. Pieteikumi būs vēl.

Tikmēr organizatori ziņo, ka pirmdien visu dienu notika trasē sasnigušā sniega piebraukāšana, atsedzot trases mīkstās un mitrās vietas. Naktī atkal uzsnidzis, un trase tiek vēlreiz piebraukta. Gaidāmais sals šo pieblietēto slāni uzsaldēs, veidojot izcilu segumu – vismaz tā vajadzētu būt. Tomēr rīkotāji šobrīd joprojām saglabā plānu, ka krosa klases sacīksti aizvadīs ar bezradžu riepām. Jāņem vērā, ka trasei jāiztur divas pilnas sacensību dienas, tāpēc riskēt sabojāt segumu pirmajā dienā nedrīkst, bet otrajai dienai jācer, ka saglabāsies ziemai raksturīgs segums.

Uzmanību skatītājiem! Ieeja uz sacīksti bez maksas. Rīkotāji, savukārt, būs priecīgi par atbalstu sacīkšu rīkošanai ziedojumu veidā uz vietas trasē.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv