Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis F4 kvalifikācijā Francijā ieņem desmito un sesto vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis F4 kvalifikācijā Francijā ieņem desmito un sesto vietu
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

Šajā nedēļas nogalē Itālijas F4 čempionāta ietvaros norisinās sezonas piektais posms, kas tiek aizvadīts Francijā, Pola Rikāra vārdā nosauktajā trasē Lekasteljē. Uz starta arī "Prema Racing" pilots Tomass Štolcermanis, kurš jau aizvadījis treniņbraucienus un kvalifikāciju.

Pirmajā treniņsesijā Štolcermanis ierindojās 11. pozīcijā starp 35 braucējiem. Ātrākais bija Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort Racing"), kurš sasniedza rezultātu 2:05.198, bet latviešu autosportists nobrauca astoņus apļus un zaudēja 0.803 sekundes.

Sezonas līderis Fredijs Sleiters ("Prema Racing") bija ātrākais otrajā treniņā, labāko apli nobraucot ar laiku 2:05.343. Šoreiz Štolcermaņa kontā 14 veikti apļi un 18. rezultāts, bet līderim zaudētas 0.959 sekundes.

Pirmajā kvalifikācijā Štolcermanis uzrādīja desmito rezultātu. Ātrākais ar laiku 2:04.590 bija "US Racing" komandas pilots Akšajs Bohra, kuram Tomass zaudēja 0.669 sekundes. Pavisam lieliska mūsu sportistam padevās otrā kvalifikācija. Bohra atkal bija ātrākais, parādot rezultatu 2:04.401, bet Štolcermanis nu jau ierindojās sestajā vietā, atpaliekot 0.449 sekundes.

Šovakar plkst. 17:35 startēs Itālijas F4 posma pirmā sacīkste, bet pārējās divas gaidāmas svētdien, ar sākumu plkst. 12:10 un 18:25. Tiešraidē tās, kā ierasts, būs vērojamas čempionāta oficiālajā "Youtube" kontā.

Trīs posmus pirms Itālijas F4 čempionāta beigām kopvērtējumā Štolcermanis ierindojas astotajā vietā, tikai punktu aiz Kīna Nakamuras-Bertas un desmit punktus aiz Rašida Al Daheri, kuri ir latviešu pilota komandas biedri. Tikmēr uz pēdām min Gustavs Jonsons, zaudējot Tomasam vien divus punktus. Febitantu ieskaitē latviešu braucējs turpina cīņu par titulu, šobrīd ieņemot otro vietu - priekšā tikai cits "Prema Racing" pārstāvis Alekss Pauvels, kuram par 11 punktiem vairāk.

Pēc šīs nedēļas nogales sacensībām būs atlikuši vairs tikai divi posmi, kas notiks Barselonas un Moncas trasēs. Taču Štolcermanim vēl starts "Euro 4" čempionātā, kas sāksies augusta beigās un sastāvēs no trim posmiem.

1. kvalifikācija:

2. kvalifikācija: