Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Motosports - Elkšņi'' apņēmības pilni

''Motosports - Elkšņi'' apņēmības pilni
Ivo Šteinbergs šoreiz nevarēja palīdzēt savai komandai
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Aizvakar Kuldīgā noslēdzās ceturtais ''Battery Superkausa'' posms, kurā piedalījās arī ''Motosports - Elkšņi'' komanda. Kaut arī pirms sacensībām skats nebija diez ko iepriecinošs, jo bija zināms, ka nebūs vairāki mūsu sportisti, kā arī Ivo Šteinbergs, kurš PRO klasē varētu komandai atvest daudz punktus, tomēr ar tādu kā otro sastāvu izdevās sasniegt labu rezultātu, jo komanda izcīnīja daudz punktu.

MX 7+ klasē sacīkstēs no mūsējiem piedalījās tikai Tomass Šileika, jo Rainers Žuks bija devies uz Igaunijas čempionātu. Tomass bija šeit un turpināja cīnīties par top 3 vietu kopvērtējumā. Šis posms Tomasam izdevās ļoti labs, lai arī kvalifikācijā ar trasi neizdevās aprast pietiekami ātri un labi, nācās samierināties ar trešo ātrāko apļa laiku, tomēr visos trīs braucienos ar lieliskiem startiem un trīs otrajām vietām finišā Tomass ieguvu pietiekami daudz punktus, lai arī sezonas kopvērtējumā izlīdzinātu punktu summu ar otro vietu.

MX 13+ klasē ierindā bija visi trīs komandas censoņi. Kvalifikācijā vislabāk veicās Jānim Igaunim, kurš uzrādīja astoto ātrāko apļa laiku, 23. ātrākais bija Kārlis Liepiņš, bet 29. apļa laiks bija Oskaram Pugovičam. Pirmais brauciens šajā klasē aizritēja pa sausu trasi, jo lietus vēl nebija paspējis paveikt savas korekcijas, un šādos sausos apstākļos Jānis finišēja astotajā vietā. Ļoti labu sniegumu šajā trasē jau pirmajā braucienā nodemonstrēja Oskars, kuram 21. vieta, kas sportistam ir sezonas labākais finišs, bet Kārlim šoreiz 29. vieta. Otrie braucieni jau pagāja kārtīgo dubļos, un Jānis vairs tik labi nebrauca, jo šādi apstākļi braucējam ļoti nepatīk, taču finišā tomēr izdodas iebraukt devītajā vietā. Joprojām savus draugus un atbalstītājus trases malā turpina priecēt Oskars, kuram pārsteidzoši augstā 16. vieta. Diemžēl kritienā kāju savainoja Kārlis un no brauciena bija jāizstājas. Pēdējā braucienā uz starta no mūsējiem iznāca tikai Oskars, kurš atkal finišēja ļoti labajā 19. vietā, un kopvērtējumam sev izcīnīja ļoti vērtīgus punktus.

MX 30+ klasē no mūsējiem vienīgais, kurš nevarēja šajā posmā, bija Ivo Ģermanis, taču pārējie trīs musketieri startēja, lai demonstrētu, kā pa šo laiku ir satrenējušies. Lieliski sacensības iesāka Lauris Ermanis, kurš kvalifikācijā uzrādot otro apļa laiku, un otrajā braucienā izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru, jutās diezgan pārliecināts par saviem spēkiem dubļainajā Kuldīgas trasē, taču otrais starts bija liktenīgais, jo kāds no braucējiem nespējot novaldīt savu braucamo un uztriecās Laurim tieši virsū, pēc kā arī sekoja masveida kritiens. Rezultātā Laurim kāds no sportistiem iebrauca tieši mugurā un sacīkstes diemžēl bija beigušās, jo bija jāmeklē ārsta palīdzība. Lieliskas sacensības ar savu jauno Hondas motociklu aizvadīja Juris Titovs, kvalifikācijā uzrādīdams pieticīgo ceturto apļa laiku, braucienos jau parādīja pilnīgi citu braukšanu. Pirmajā braucienā, startējot kā pirmais, otrajā aplī diemžēl kļūda divas reizes un motocikls Jurim noslāpa, taču līdz finišam vēl izdevās apsteigt vairākus braucējus un finišēt astotajā vietā. Otrais un trešais brauciens jau aizritēja zem Jura motocikla krāsām, jo bez jebkādas konkurences ar pamatīgu atrāvienu Juris finišēja pirmais, arī kopvērtējumā izcīnot pirmo vietu pēc ļoti ilga pārtraukuma. Nauris Lembergs varēja redzēt, ka pa šo laiku starp posmiem nebija sēdējis rokas klēpī salicis, un bija trenējies un ieguvis pārliecību par saviem spēkiem, un šajā posmā jau demonstrēja daudz savādāku braukšanu nekā līdz šim. Kvalifikācijā uzrādot 23. ātrāko apļa laiku Nauris pirmo reizi stājās pie starta barjeras pirmajā rindā, kas nozīmēja, ka izdosies jau daudz labāk startēt nekā pirmajos trīs posmos. Braucienos finišējot 25. vietā, 25. vietā un 26. vietā, Nauris aizvadīja savu labāko posmu šajā sezonā un no tā devās mājās visnotaļ apmierināts.

Kvadri 14+ klasē uz sacensībām nebija ieradies mūsu vienīgais šīs klases pārstāvis Reinis Purvēns, kuram pēdējā posmā bija izdevies ļoti labs sniegums, taču šoreiz Reini uz starta līnijas neredzējām.

Kvadri PRO klasē mūsu komandai bija jauns braucējs lietuvietis Renaldas Petrulionis, kurš bija vajadzīgs, lai komandai būtu iespējas tomēr vēl pacīnīties pa pirmo trijnieku komandu vērtējumā. Renaldas ļoti labi iejutās ar jauno kreklu mugurā un nobrauca negaidīti labi, kvalifikācijā uzrādot tikai 14. apļa laiku un tad ar katru braucienu savu sniegumu uzlabojot. Pirmajā braucienā 11. vietā, otrajā braucienā jau izdodas finišēt septītajā vietā, bet pilnībā komandu šokēja viņa trešais brauciens, kad Renaldas izdevās finišēt ļoti augstajā ceturtajā pozīcijā. Mūsu otrs braucējs Rinalds Dišlers – Kirilko beidzot izcīnīja tik ļoti gaidīto uzvaru kādā no Superkausa posmiem. Kvalifikācijā prātīgi apskatot trasi, uzrādījis septīto apļa laiku, Rinalds visus trīs braucienus aizvadīja ļoti stabili un bez jebkādām lielām kļūdām finišēja trešais, kas arī viņam deva iespēju kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

MX PRO klasē, kā jau minēju, sacīkstes ignorēja Ivo Šteinbergs, kura punkti diemžēl šoreiz mums bija ļoti nepieciešami, lai saglabātu kaut nelielu cerību pacīnīties par komandu kopvērtējuma pirmo vietu sezonas noslēgumā. Kā arī sacīkstēs nepiedalījās Roberts Justs, kuram šī nedēļas nogale bija jāpavada pie savas komandas Itālijā testējot 2011. gada motociklus. Ierindā bija Augusts Justs un arī vēl viens mūsu komandas jauninājums Jānis Kārkliņš. Abi sportisti aizvadīja diezgan stabilus braucienus, lai gan no Augusta tika gaidīts daudz vairāk, bet sportists šoreiz netika galā ar starta taisni un pirmo pagriezienu, kas būtiski arī ietekmēja viņa sniegumu, jo pa dubļaino trasi apsteigt nebija vienkārši. Kvalifikācijā Augusts uzrādīja ātrāko apļa laiku savukārt Jānim arī ļoti labā 7. vieta, braucienos gan negāja kā vēlētos, jo kā jau minēju Augusts nekādi nevarēja tikt galā ar startiem, kas parasti ir viņa stiprākā puse. Pirmajā braucienā trešā vieta, otrajā sestā vieta pēc kritiena cīņā par ceturto vietu, un trešajā braucienā atkal trešā vieta. Jānis, aizvadot ļoti stabili visus trīs braucienus, komandas vadībai nelika vilties par savu sniegumu, jo tika iegūti vērtīgi punkti. Pirmajā braucienā astotā vieta, otrajā septītā vieta un vienīgā kļūdiņa tika izdarīta trešā brauciena pēdējā aplī, kad piedzīvots liels kritiens un tika viena vieta zaudēta.

Komandu vērtējumā šajā posmā ''Motosports - Elkšņi'' komanda izcīnīja otro vietu, no līderiem atpaliekot tikai par nieka sešiem punktiem.

Izmantotie resursi:
moto-x.lv: Moto-X: Sākums