Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Baltijas jūras Izaicinājuma kausā dominē Šileika un Teko, Paulam Jonasam fiasko

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Baltijas jūras Izaicinājuma kausā dominē Šileika un Teko, Paulam Jonasam fiasko
Tomass Šileika
Foto: mxk.lv

Ķeguma motocentrā ”Zelta Zirgs” tika aizvadītas starptautiskās Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa sacensības. Piedaloties vairāk nekā 150 sportistiem no sešām valstīm, MX Open klasē uzvarēja Kristers Teko, MX 2 kategorijā no latviešiem visaugstāko rezultātu, otro vietu, izcīnīja Kārlis Sabulis, bet 85cc konkurencē triumfa laurus plūca jaunais talants Tomass Šileika. KTM un "Red Bull" atbalstītais Pauls Jonass kopvērtējumā tikai desmitais.

Sacīkšu norise sākās ar kvalifikācijas braucieniem. 65cc kategorijā pārliecinoši ātrāko apļa laiku uzrādīja igaunis Andreas Hīmagi (no latviešiem labākais – Artjoms Trofimovs trešajā pozīcijā). 85cc konkurencē ar vairāk kā divu sekunžu pārsvaru pole position ieguva mūsējais Tomass Šileika. MX2 kvalificēšanās bez pārsteigumiem – pārliecinošs triumfs Jonasam, savukārt MX Open ietvaros vislabāk kvalifikāciju veica Dāvis Līvs, aiz sevis atstājot attiecīgi somu Tomiju Makinenu, vēlāko uzvaras lauru plūcēju Teko, Tomu Macuku un Lauri Freibergu.

65cc

Pirmajā finālbraucienā ar vairāk nekā 12 sekunžu pārsvaru uzvarēja igaunis Hīmagi. Otrais piegājiens igauņu bāleliņam izdevās ne mazāk veiksmīgs un pārliecinošs triumfs kopvērtējumā. Labākais no mūsējiem – Trofimovs sesijas noslēdza otrajā un trešajā vietā. Zīmīgi, ka otrā brauciena laikā soms Niklass Rāpana piedzīvoja kritienu, paspēja pabūt uz ātrās palīdzības nestuvēm, bet tas nebija šķērslis, lai nekāptu atpakaļ uz moča un nobrauktu līdz galam.

Kopvērtējums

V#BraucējsValstsP
1.777Andreas HīmagiEST50
2.84Artjoms TrofimovsLV42
3.161Emils VekmansFIN40
...
11.21Kristians FreimanisLV19

Piedalījās 23 braucēji

85cc

Pirmais un otrias brauciens sākās ar Šileikas iespaidīgu atrāvienu un abos piegājienos sacīkstes pagāja viņa beneficē. Otrā sacīkstes daļa izcēlās ar iespaidīgiem kritieniem un diviem Somijas censoņiem gonkas noslēdzās neatliekamās medicīniskās palīdzības furgonā.

Pēdējā sprinta piegājienā Šileikam startā atrāviens tik augsts kā iepriekš neizdevās, tomēr bija vajadzīgs tikai pusaplis, lai pārējos noliktu pie malas un atgūtu pirmo vietu. Uzvara arī beigu piegājienā, kas garantēja pārliecinošu triumfa laurus kopvērtējumā.

Kopvērtējums

V#BraucējsValstsP
1.131Tomass ŠileikaLV75
2.40Kristers DrevinskisLV62
3.447Miro SihvonensFIN60

Piedalījās 41 dalībnieks

MX2

Pēc pirmās fināla sesijas vietējie līdzjutēji trasi atstāja ar nokārtām galvām – pamatīgu fiasko piedzīvoja latviešu cerība Jonass. Pēc atkrišanas uz sesto pozīciju starta taisnē, ātrumkārbas defekts Paulam lika nobraukt boksu celiņā un palikt bez ieskaites punktiem. Iepriecināja cēsnieks Kārlis Sabulis, kurš saspringtajā gaisotnē noturēja trešo vietu. Līdera godā finišēja igaunis Karels Kutsars.

Otrais brauciens, kas ritēja sprinta režīmā, neiztika bez braucēju kritieniem startā. Sabulim pēc sākuma taisnes trešā vieta, pāris apļu laikā tika iekarota otrā pozīcija. Jonasam atkal kas aizgāja grīstē – startā kurzemnieks atdūrās pret nokritušajiem pilotiem un noslīdēja uz 25. vietu. Līdz pat pēdējam brīdim uzvarētāja vārds bija zem lielas jautājuma zīmes. Igaunis Erki Kāro mūsējo Sabuli paspēja apsteigt, tomēr dažus metrus pirms finiša līnijas kaimiņu censoņa spēkrats noslāpa, un 101. numura īpašnieks savu izdevību izmantoja, finišējot otrais. Ļoti cienījami nostartēja Jonass, kurš straujiem soļiem brauca garām saviem konkurentiem, braucienu beidzot vienpadsmitais.

Trešajā sesijā Jonass beidzot parādīja, uz ko ir spējīgs, un jau no pirmajiem brīžiem iekaroja stabilu līdera pozīciju. Tika piedzīvoti pāris kritieni, bet, kopumā vērtējot, galējais brauciens tika pavadīts mierīgā noskaņojumā. Jonass finišēja pirmais, aiz viņa Kutsārs un soms Manninens. Sabulis sākotnēji turējās trijniekā, tomēr spēka šim braucienam pietrūka un finišā tikai astotā pozīcija. Kopvērtējumā uzvarēja Kāro, bet piecus punktus aiz viņa – vidzemnieks Sabulis. Latviešu cerībai Jonasam galīgajā iznākumā tikai desmitā vieta.

Kopvērtējums

V#BraucējsValstsP
1.411Erki KāroEST60
2.101Kārlis SabulisLV55
3.132Karels KutsārsEST53
...
8.7Leons KozlovskisLV38
...
10.141Pauls JonassLV35

Piedālījās 41 braucējs

MX Open

Pirmā fināla sesija pagāja ne bez kritieniem – vispirms piezemēšanos uz līdzenas vietas piedzīvoja Makinens. Vēlāk, pēc ilgas atrašanās vadībā, kas līdzīgs gadījās Līvam. Finišā Dāvis tikai sestais; līderu galvgalī līdz pēdējam brīdim ritēja aizraujoša spēkošanās. Gala rezultātā uzvarēja Teko, aiz viņa – Macuks un Freibergs.

Otrā (sprinta) brauciena sākumā līderu pieciniekā nostiprinājās latviešu braucēji, vadībā esot Līvam. Pirmā apļa beigās Līvs savu pozīciju atdeva iepriekšējā piegājiena laureātam Teko. Trešā apļa sākumā Līvam garām tika arī Macuks, un līdz pēdējam brīdim ritēja sīva spēkošanās starp Macuku un Teko. Starp piekto un sesto pauguru divus apļus pēc kārtas Teko kļūdījās, un, iespējams, tas Kristeram maksāja uzvaru. Finišā pirmais Macuks, līderu trijnieku noslēdza Līvs, aiz viņa – Freibergs.

Pēdējo piegājienu lieliski iesāka Macuks, bet pagāja vien aplis, kad līdera godu bija izkarojis Teko. Pagalam neveicās Līvam – sadursme starta taisnē lika atkrist uz braucēju vidusdaļu. Līdz pēdējam brīdim notika Teko – Macuka divkauja, abi pāris reizes apmainījās ar pozīcijām, tomēr pēdējo apli aukstasinīgāk nobrauca Teko, un finišā viņa uzvara. Trešais atkal Freibergs. Kopvērtējumā par mata tiesu uzvarēja Teko.

Kopvērtējums

V#BraucējsValstsP
1.99Kristers TekoLV72
2.171Toms MacuksLV69
3.56Lauris FreibergsLV58
4.313Dāvis LīvsLV46
5.615Ēli TakataloFIN46
6.193Vairis AleksejevsLV45
7.302Tomijs MakinensFIN43

Piedalījās 34 braucēji

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 18:21, pirms 12 gadiem
Operatiivi, tas priecee!
Paulam biki nepaveicaas shodien, nu nekas, jaagatavojas tagad EC 1.posmam Bulgaarijaa.

     [+] [-]

, 2012-04-14 18:46, pirms 12 gadiem
kur var redzet parejo kopvertejumu sarakstus??

     [+] [-]

, 2012-04-14 18:59, pirms 12 gadiem
Dīvaini, ka bija tik maz skatītāju labi ja tūkstotis salasījās... Un Līvs trešajā braucienā atkrita uz pēdējo pozīciju nevis vidusdaļu.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 19:40, pirms 12 gadiem
visi rezultāti MYLAPS Results

     [+] [-]

, 2012-04-14 23:30, pirms 12 gadiem
bija ok,shodien viss
man patika

     [+] [-]

, 2012-04-15 13:30, pirms 12 gadiem
Iespaidīgs sezonas sākums Latvijā,žēl tikai ka traumu tik daudz-ne vienmēr izdodas apvienot gribēšanu ar varēšanu,it sevišķi sezonas sākumā! Un raksta autors arī jokpēteris-MX2 klases uzvarētāju Erki Kahro pārdēvējot par Kāro!!

     [+] [-]

, 2012-04-15 15:41, pirms 12 gadiem
un es vēl nodomāju, kas tas par Karro tur brauc