Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešu stūrmanim debijas rallijā Portugālē 3.vieta savā klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu stūrmanim debijas rallijā Portugālē 3.vieta savā klasē
Foto: Veddacom

Portugālē aizvadīts Rali Vieira do Minho 2021 rallijs, kurā debiju piedzīvoja pieredzējušais latviešu stūrmanis Ivo Pūķis, kurš bija stūrmanis portugāļu rallija braucējam Paulo Fereiram (''Mitsubishi Lancer Evo IX'').

Pavisam kopā sportistiem bija jāveic 63 kilometri. Uz starta izgāja gandrīz 40 ekipāžas, kuru vidū bija viens no ātrākajiem lietuviešiem Martinas Samsonas (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), kā arī Ivo Pūķis, kurš bija stūrmanis portugāļu rallija braucējam Paulo Fereiram (''Mitsubishi Lancer Evo IX'').

Uzvarot visos sešos ātrumposmos, pārliecinošu uzvaru svinēja Samsonas, kuram minūti zaudēja Adruzilo Lopes. Sesto vietu absolūti un trešo klasē, zaudējot četras minūtes, izcīnīja Paulo Fereira, kuram stūrmanis bija pieredzējušais Pūķis.

Kā pastāstīja Ivo Pūķis, tad ''Pirmajā ātrumposmā bija neliela taustīšanās, kā arī sanāca viens tāds mazs momentiņš, kur mums paveicās, taču tur tika zaudēts vairāk par vienu minūti, kas uz labu rezultātu vairs neļāva cerēt. Taču ar otro ātrumposmu viss bija kārtībā, lai arī, protams, mums abiem šis kopā bija pirmais rallijs. Sākotnēji bija ļoti neierasti lasīt stenogrammu angliski, taču nekādas kļūdas nepieļāvu un pilots visu izpildīja, ko lasīju. Šajā rallijā kļūdīties nevarēja, jo gar malām bija lieli akmeņi. Lai arī šo ralliju skatītāji nevarēja apmeklēt, to tāpat gar malām bija ļoti daudz, tāpēc varēja redzēt, ka šeit ļoti mīl ralliju."

Pēc finiša Pūķis atzina, ka "Jauni ceļi, jauns auto un pirmo reizi stenogramma angliski - vairāk vēlēties laikam būtu nekaunīgi. Paldies visiem par tik lielu atbalstu, labiem vārdiem un labām domām. Paldies Fereiram, kurš uzaicināja mani uz šo neaizmirstamo piedzīvojumu!''

Rallija rezultāti:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Samsonas Martynas - Snitkas ErvinasMitsubishi Lancer Evo IX44:19.2
2.Lopes Adruzilo - Leones PauloMitsubishi Lancer Evo IX+1:01.2
3.Peres Fernando - Silva José PedroMitsubishi Lancer Evo IX+1:03.4
4.Pinto Gaspar - Gusmão BernardoMitsubishi Lancer Evo VIII+3:25.1
5.Lopes Hugo - Neves TiagoFord Fiesta R2+3:54.2
6.Ferreira Paulo - Pūķis IvoMitsubishi Lancer Evo IX+4:06.7
7.Teixeira Filipe - Coelho BrunoCitroën C2 R2+5:07.1

     [+] [-]

, 2021-04-20 23:24, pirms 3 gadiem
Kāds pamatojums tam, ka portugāļu rallistam jāmeklē stūrmani Latvijā?