Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Stjuarts uzvar ceturto reizi pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

Stjuarts uzvar ceturto reizi pēc kārtas
Tonijs Stjuarts
Foto: AP/Scanpix

Ar kārtējo Tonija Stjurata uzvaru noslēdzās NASCAR "Nationwide Series" sezonas atklāšanas posms Deitonā. Šī Stjuartam bija jau ceturtā šāda uzvara pēc kārtas un sestā pēdējos septiņos gados.

Tonijs Stjurats aizvadītajā naktī vēlreiz pierādīja, ka Deitonas autotreks viņam ir īpašs, jo tieši šajā trasē viņš ir izcīnījis četras uzvaras pēc kārtas, vai arī sešas uzvaras pēdējās septiņās sezonās, taču tam visam ir viens liels "bet", proti, tas ir noticis "Nationwide Series" ietvaros, jeb "otrajā līgā". Šogad būtu pēdējais brīdis, lai šos panākumus pārnestu arī pie "lielajiem onkuļiem".

Jāpiebilst, ka vakardienas uzvara tika izcīnīta visai spraigā cīniņā gan ar konkurentiem, gan arī ar pašam sevi, proti, pēc tam kā viena no mašīnas riepām tika pārdurta, Stjuratam nācās braukt pie saviem mehāniķiem, bet vēlāk jācīnās atpakaļ, lai atgūtu savas pozīcijas (no 11. vietas, sešus apļus pirms finiša), ko viņš arī izdarīja, beigu beigās, finišā par 0.007 sekundēm apsteidzot arī "pole position" ieguvēju, komandas biedru Klintu Bovjeru.

"Es ar Klintu runāju vēl pirms sacīkstēm," sacīja Stjuarts, "mēs norunājām, ka, ja būsim pirmajās divās vietās, tad mums būs jāstrādā komandā un jāmēģina "pastumt" vienam otrs." Savukārt komentējot savu uzvaru Tonijs sacīja: "Pirmā doma, kas man ienāca prātā bija "Atkal – uzvara sestdien un izgāšanās svētdien", bet ja nopietni, tad es esmu priecīgs, ka man ir izdevies uzvarēt. Tā ir laba motivācija "Sprint Cup" sacīkstēm."

Trešajā vietā sacīkstes noslēdza Lendons Kesils, bet ceturto vietu ieņēma Deils Ernhards juniors. Tāpat savus startus šajā NASCAR seriālā turpina arī Danika Patrika un Deitonas trase viņai šosezon ir bijusi ļoti veiksmīga, jo daudzkārtējā "IndyCar" seriāla populārākā braucēja uzstādīja karjeras labākos rezultātus gan kvalifikācijā (4. vieta), gan sacensībās – 14. pozīcija.

NASCAR "Nationwide Series" posma "DRIVE4COPD 300" rezultāti:

Unofficial Results | NASCAR Nationwide Series

Izmantotie resursi:
The Official Site of NASCAR News, Video,...