Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Naudas trūkuma dēļ aptur vienīgo sieviešu formulu seriāla sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Naudas trūkuma dēļ aptur vienīgo sieviešu formulu seriāla sezonu
Foto: Motorsport.com

Finansiālās grūtībās nonākušais "W Series" čempionāts ir noslēdzies priekšlaicīgi, jo atcelti ASV un Meksikā plānotie pēdējie trīs posmi. Līdz ar to par čempioni pasludināta kopvērtējuma līdere Džeimija Čadvika.

Ar nopietnām grūtībām čempionāts saskārās pirms Singapūras posma, kad netika saņemta kontraktā paredzētā nauda no investora. Vadībai tā arī nav izdevies līdzekļus piesaistīt citur, lai varētu aizvadīt šogad atlikušās sacīkstes, tādēļ nācies paziņot par sezonas pārtraukšanu.

Šobrīd nevar apgalvot, ka pasaulē vienīgais sievietēm domātais starptautiskais formulu čempionāts beidz savu pastāvēšanu, jo tiks aktīvi strādāts pie finansiālo resursu piesaistes nākamajai sezonai.

Tikmēr par 2022. gada čempioni kļuvusi britu autosportiste Džeimija Čadvika, kurai tas ir jau trešais tituls pēc kārtas. Viņa bija pārliecinoša līdere kopvērtējumā, neskatoties uz avāriju iepriekšējā posmā Singapūras ielās.

Lai sezonu uzskatītu par notikušu, atbilstoši noteikumiem, nepieciešams aizvadīt vismaz sešus posmus. Šogad ir norisinājušies jau septiņi.

Tika solīts, ka 2022. gada čempione saņems naudas balvu pusmiljona USD apjomā. Čempionāta izpilddirektore Katerine Bonda Muira atzinusi, ka, lai gan Čadvika ir pasludināma par titula ieguvēju, nevar zināt, vai viņai šī naudas balva patiešām tiks izmaksāta.

Izmantotiie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs