Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Montoija atgriežas IndyCar

Juris Grīns
Juris Grīns

Montoija atgriežas IndyCar
Huans Pablo Montoija
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Bijušais F1 pilots Huans Pablo Montoija parakstījis vienošanos par startēšanu spēcīgās "Penske" komandas sastāvā un nākamgad atgriezīsies IndyCar čempionātā.

Montoija pilotēs auto ar otro numuru, kļūstot par komandas biedru pašreizējam IndyCar čempionāta līderim Elio Kastronevesam no Brazīlijas un ātrajam austrālietim Vilam Paueram.

Kopš 2006. gada, kad Montoija pameta F1 čempionātu, savu karjeru viņš veidoja NASCAR, tomēr šajā laikā guva vien divas uzvaras un nesen viņa komanda "Earnhardt Ganassi" paziņoja, ka līgumu nepagarinās. Jau dažas nedēļas vēlāk sekoja paziņojums par vienošanos ar "Penske" par atgriešanos IndyCar.

"Braukt šajā komandā, tas ir ideāls variants jebkuram pilotam," stāsta Montoija. "Pirmkārt vēlējos, lai man ir mašīna ar ko varu uzvarēt. Kad radās šī iespēja, nebija pat jēgas to apdomāt. Domāju, ka Elio un Vils palīdzēs man iegūt vajadzīgo ātrumu, jo kādu laiku neesmu braucis ar formulām."

Pirms līguma parakstīšanas Montoija aizvadīja sarunas arī ar NASCAR komandu "Furniture Row" un IndyCar vienību "Andretti". Pagaidām viņa mašīnai vēl nav atrasti sponsori, taču pie tā tiks strādāts, jo "Penske" komandai galvenā prasība ir ātrs pilots un tikai pēc tam nāk pārējās nianses, kļuva zināms preses konferencē.

Montoija, kuram šobrīd ir 37 gadi, savulaik jau guva panākumus Ziemeļamerikas formulu sacensībās. Kolumbietis ir 1999. gada CART čempions, kā arī 2000. gada "Indy 500" uzvarētājs. Savukārt Formulā 1 Montoija izcīnījis septiņas uzvaras, 2002. un 2003. gadā kopvērtējumā izcīnot trešo vietu.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
USA TODAY: Latest World and US News -...

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 05:00, pirms 11 gadiem
Labak uz F1

  -1 [+] [-]

, 2013-09-19 08:47, pirms 11 gadiem
W W E rakstīja: Labak uz F1
tas joks? F1 Montoijam nav ko darīt- dēļ viņa braukšanas stila tiesneši nespēs beigt likt sodus. F1 tādi izlēcēji nav vajadzīgi un HPM to ir izjutis. Kā apdzina Šumaheru tā sodu uzbāza. Pirkstu apdzīs būs tas pats.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 09:56, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: tas joks? F1 Montoijam nav ko darīt- dēļ viņa braukšanas stila tiesneši nespēs beigt likt sodus. F1 tādi izlēcēji nav vajadzīgi un HPM to ir izjutis. Kā apdzina Šumaheru tā sodu uzbāza. Pirkstu apdzīs būs tas pats.
Fakts, tomēr ļoti, loti žēl...
Tieši tādas personības kā Montoya, Kimi, Hamiltons un vēl daži uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi īpatņi vai izlēcēji šo sportu gadu laikā padarījuši baudāmu.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 10:21, pirms 11 gadiem
Tiem, kas nezin vai īsti labi neatceras Montoiju.
JPM - drive through penalty pit radio -...
First Pole of JP Montoya in F1 2001 Subtitles...
bad relationship Montoya and Williams - YouTube
montoya and a "deer" on track A1 ring...
Juan Pablo Montoya Camera happy slap jokes !! -...
Visnotaļ karstasinīgs tips, tomēr arī nejēdzīgi ātrs un talantīgs, principā pēdējais Williams pilots, kurš spēja regulāri cīnīties par uzvarām un čempiona titulu.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 11:38, pirms 11 gadiem
Montoya plosījās tāpat, kā šobrīd Hamiltons, kā agrāk Senna - līda iekšā katrā caurumā, lai tikai varētu apdzīt. Pēdējais mohikānis, kurš varēja apdzīt bez jebkādām palīgierīcēm. Ne šumakers, ne Alonso, ne Feteļš nemācēja, un nemāk, un nekad nemācēs tā apdzīt, kā to darīja Montoya, vai kā to šodien dara Hamiltons. Ja kādam ir pretenzijas, lai paskatās, kā Alonso apdzina Petrovu izšķirošajā posmā, utt. Youtube ir tikai Hamiltona, Sennas un Montoyas apdzīšanas, kuras ir veiktas ar vienādām riepām (nevis kā šobrīd Feleļš ar svaigām apdzen), un daudz maz vienādām mašīnām.
Priekš šiem trīs braucējiem, FIA vienmēr atrada kaut kādu iemeslu lai iedotu sodu. Neviens cits nav tā sodīts, ka tika sodīti Hamiltons, Senna, Montoya.
Un Montoyas sods Malaizijā vispār bija pierādījums par to, ka FIA jebkurā brīdī ir gatava a t s ū k ā t Ferrariem.