Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NASCAR čempions Bušs uzvar, tiek diskvalificēts, uzvar vēlreiz

Juris Miņins
Juris Miņins

NASCAR čempions Bušs uzvar, tiek diskvalificēts, uzvar vēlreiz
Ar šo auto Kails Bušs finišēja pirmais, taču tika diskvalificēts
Foto: Getty Images/Scanpix

Notikumiem bagātu nedēļas nogali aizvada NASCAR sacīkšu seriālu pilots Kails Bušs, kurš pāris dienu laikā ir gan divreiz finišējis pirmajā vietā, gan saņēmis diskvalifikāciju.

NASCAR piloti šajā nedēļas nogalē ir ieradušies Teksasas autotrekā, lai piedalītos Kausa izcīņas posmā. Tiesa, kā jau tas ir ierasts, pirms galvenajām organizācijas sacīkstēm, trasē tiek aizvadīti arī citi sacīkšu seriāli un šoreiz cīņā devās kā "Xfinity Series", tā arī "Gander RV & Outdoors Truck Series" mašīnas un daudzi piloti izmanto šo situāciju, lai piedalītos ne tikai "Monster Enrgy Cup Series" braucienā, bet arī zemāko līgu sacīkstēs.

Kails Bušs, kurš šosezon ir pilna laika pilots Kausa izcīņā un piedalās arī atsevišķos zemāko līgu posmos, Teksasā bija nolēmis aizvadīt trīs sacīkstes un, jāsaka, ka viņa šīs nedēļas nogales grafiks bija ne tikai saspringts, bet notikumiem bagāts.

Vispirms viņš piedalījās "Xfinity Series" braucienā un tajā arī uzvarēja, taču pēc finiša sacīkšu tehniskā komisija apskatīja viņa auto un konstatēja, ka tas neatbilst noteikumiem, tāpēc šī seriāla 2009. gada čempions saņēma diskvalifikāciju, bet par uzvarētāju kļuva Ostins Sindrikss.

Tiesa, daudz laika, lai skumtu Bušam nebija, jo tajā pašā dienā viņu gaidīja nākošais brauciens, "Truck Series" ieskaitē. Tajā Bušs, kurš ir šī seriāla visu laiku uzvarām bagātākais braucējs, atkal bija ātrākais un šoreiz arī ar auto viss bija kārtībā.

Tā Kailam Bušam bija 59. uzvara pikapu sacīkstēs, bet vēl viņa kontā ir 97 uzvaras "Xfinity Series" un 56 uzvaras Kausa izcīņā. Tāpat jaunākais no brāļiem Bušiem ir divkārtējais Kausa ieguvējs, jo bija labākais 2015. un 2019. gada sezonā.

NASCAR Kausa izcīņas sacīkstes Teksasas autotrekā notiks šovakar. Tās no pirmās pozīcijas sāks Ariks Almirola, bet Kails Bušs kvalifikācijā bija ceturtais ātrākais un startēs tieši aiz sava brāļa, Kurta Buša. Interesanti, ka abi brāļi arī sezonas kopvērtējumā ieņem vietas blakus viens otram – Kurts ir 11. pozīcijā, bet Kails ir divpadsmitais.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/