Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas autokrosa čempionāta klases sasniedz kvorumu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas autokrosa čempionāta klases sasniedz kvorumu
Foto: autocross.lv

Lai gan līdz pieteikumu termiņa beigām vēl daudz stundu un gaidāms sarakstu papildinājums, visās Latvijas čempionāta klasēs braucēju minimums ieskaites gūšanai jau ir sasniegts.

Trešdienas pēcpusdienā līderpozīcijās ar 11 dalībniekiem katra klasē izvirzījušās 2000 Super, Mini un VAZ Klasika. Pēdējā kvorumu sasniedza B600, kurā, tāpat kā Open 2500, seši pieteikumi. Astoņi pieteikumi 1600 klasē. Tātad visās klasēs, pieņemot, ka visi pieteiktie sportisti būs uz starta, Latvijas čempionāta ieskaite jau nodrošināta.

Pašlaik bez ieskaites Latvijas kausa Open 4500 klase, taču papildinājumi ir gaidāmi. Turklāt, lai varētu klasi reklamēt citiem potenciālajiem gribētājiem, pat kvoruma trūkuma gadījumā, šķiet, būtu interesanti klases startu nenoraidīt. Joprojām bez ieskaites arī Baltijas Buggy 1600 klase, kurā pieci pieteikumi, taču, šķiet, arī vienīgajai starptautiskajai klasei vajadzētu sasniegt atbilstošu skaitu.

Trešdienas pirmā puse sarūpēja lieliskus pieteikumus 2000 Super klasē – sarakstos nonāca pjedestālu un pat uzvaru pretendenti Ritvars Kārkliņš, Oskars Troika un Juris Smilga. Mini bagiju klasē kaujas gatavībā arī čempions Linards Jasons un viņa pērnais principiālais konkurents lietuvietis Mats Zavarskis – neaizmirstams duelis!

B600 klase pieteikšanos sāka ļoti enerģiski, taču kvorumu izšķirošais pieteikums saņemts šodien – sarakstos Monta Beierbaha. Arī Baltijas bagiju klasē papildinājumi – igaunis Ivo Sults un lietuvietis Tomass Zavarskis gatavojas cīņām. Ar Baltijas kausa ieskaitei derīgu – 1600 kub. cm – bagiju pieteicies arī vēlāk sezonā uz Eiropas SuperBuggy pārejošais Māris Līcis.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv