Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pārtrūkst Spīķa "Joker Karting Challenge" iespaidīgā 12 uzvaru sērija

Juris Grīns
Juris Grīns

Pārtrūkst Spīķa "Joker Karting Challenge" iespaidīgā 12 uzvaru sērija
Foto: Openkart.lv

Ceturtdien, 22. februārī, XL Rīga kartinga namā notiks kārtējā starpsezonas Joker Karting Challenge sacīkste, kas kā tas pieņemts mēnesi noslēdzošajai sacīkstei, būs atkal dubultposms, jeb 15. un 16. posms.

Atlikušas vairs trīs Joker sacīkstes, turklāt divas no tām dubultposmi, sezonu noslēdzot 13. martā. Interesanti notikumi risinājās iepriekšējā, 14. posmā. Pārtrūka Mārtiņa Spīķa iespaidīgā 12 uzvaru sērija 95+ ieskaitē, jo, diemžēl, Mārtiņš bija spiests izlaist posmu slimības dēļ, pirmo uzvaru sīvā cīņā pārspējot Jāni Hānu izcīnīja Raivis Liberts, bet trešais Openkart veterāns Dzintars Trubiņš. Iesācējiem jau septītā uzvara pēc kārtas Rūdolfam Bukoldam, otrais Andrejs Baigozins, bet trešais pirmo reizi uz pjedestāla Nils Niklāvs Plūmiņš.

Vēl interesantāki notikumi lielajā ieskaitē. Kvalifikācijā uzvara Andrejam Laipniekam, bet viens no līderiem Andris Lielgalvis tikai B finālā. Abi šie braucēji šogad bija kāpuši uz pjedestāla visas 13 reizes, turklāt Andrejs uz pjedestāla bija bijis visās Joker sacīkstēs, kurās startējis - 31. Lai arī nebija labākais kartings, Andrejs devās pretī kārtējai uzvarai un pjedestālam, bet Andrim likās būs jāsamierinās pirmo reizi šajā sezonā bez pjedestāla, taču ... Andrejs līdz galam nesaskaitīja savus Joker apļus, iebraucot garākajā trases versijā tikai divas nevis trīs reizes un attiecīgi savā braucienā pēdējā - sestā vieta. Tas ļāva pirmo Joker un SWS Sprint Cup uzvaru izcīnīt Aleksandram Špatcam, bet Andrim turpināt šīs sezonas nevainojamo pjedestāla finišu sēriju. Otrā vieta Ričardam Aleksam Švaglim. Nez kas mūs sagaida dubultposmā? Būs interesanti un ceram uz vairāku openkartistu pievienošanos, gatavojoties 2. marta Openkart Ceļojošā kausa izcīņai "E1 Gokart" kartinga hallē Gdaņskā.

Kopvērtējums: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības