Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Krosa festivālā Brenguļos uz starta stāsies vairāk nekā 130 braucēji

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Krosa festivālā Brenguļos uz starta stāsies vairāk nekā 130 braucēji
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Otrdien noslēdzies pieteikuma termiņš sestdienas Folkreisa un Krosa komisijas kausa posmam un svētdienas Latvijas autokrosa čempionāta sacīkstei. Pirmajā dienā uz starta pulcēsies 75 dalībnieki, svētdien – 63 braucēji.

Sestdien Folkreisa cīņām gatavojas 45 dalībnieki, kas atbilst šīs sezonas vidējam braucēju skaitam. Interesanti, ka gandrīz ceturtā daļa no visa kolektīva ir Dāmu kausa dalībnieces: kopā desmit. Tradicionālajam sastāvam pievienosies Folkreisa debitantes Dace Rozenštama un Diāna Miškina.

Cīņā dosies vairāki Folkreisa debitanti – bez minētajām dāmām arī Kārlis Kļaviņš, Rolands Zālītis, Jānis Apinis un Jānis Lipskis. Šogad Folkreisa jaunpienācēju ir izteikti daudz, disciplīna piedzīvo strauju braucēju paaudžu nomaiņu.

Krosa komisijas kausa Pro klasē 12 pieteikumi, turpināsies abu līderu Māra Mardoka un Aivara Galbāliņa duelis par uzvaru. Šī būs arī pēdējā iespēja iesaistīties par cīņā par kopvērtējuma uzvaru abu tuvākajiem sekotājiem. Am klasē 18 pieteikumu, ar līderi Jāni Orbidānu un pārējiem uzvaras pretendentiem ierindā.

Svētdien Latvijas čempionāta posmam pieteikti 63 braucēji, cīņa par punktiem varēs notikt visos posmos. Pamatā sastāvs līdzīgs pirmajos posmos vērotajam, taču ir arī patīkami pārsteigumi. Jau tā interesanto situāciju VAZ Klasika klasē, kurā čempions Jānis Linde pēkšņi vairs nav kopvērtējuma līderis, papildinās līdz šim nestartējušais bijušais čempions Kalvis Tēts. Xtreme klasē vēl bez šogad redzētajiem plāno pievienoties arī igaunis Alars Johansons, padarot klases cīņas mazāk prognozējamu. Šogad intrigas klasēs netrūkst, būs interesanti arī Brenguļos!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv