Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vēsturiskajās pirmajās sacīkstēs Jelgavas centra ielās uzvar Krišs Jaunzemis

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēsturiskajās pirmajās sacīkstēs Jelgavas centra ielās uzvar Krišs Jaunzemis
Kartings Jelgavas ielu trasē
Foto: openkart.lv

Piektdien, 17. jūlijā Openkart čempionāta 9. posmā, kas norisinājās Jelgavas centrālajās ielās izveidotajā pagaidu trasē, savu pirmo uzvaru šosezon izcīnīja pašreizējais Openkart čempions un sezonas kopvērtējuma līderis Krišs Jaunzemis.

Krišam tā bija bija 5. uzvara karjerā, bet pēdējo reizi uzvara tika svinēta gandrīz precīzi pirms gada Tallinas "FK Keskus" trasē, tiesa gan pēdējo 20 sacīkšu laikā Jaunzemis uz goda pjedestāla kāpa jau 17. (!) reizi, bet kopumā tas bija jau 24.pjedestāls.

Otrā vieta pole position ieguvējam Mārtiņam Krūzem, kurš savu iepriekšējo sacīksti Openkart aizvadīja pirms nedaudz vairāk kā pieciem gadiem - vēl tālajā 2010.gada maijā Kandavā. Uzvara kvalifikācijā bija Mārtiņa trešā pole, bet sacīkstē tika izcīnīts ceturtais pjedestāla finišs.

Trešā vieta Nila Trapānam, viņam trešais pjedestāls šosezon. Viens aplis līdz savam pirmajam Openkart pjedestālam pietrūka Kasparam RItumam, kurš finišēja ceturtais, bet piektā vieta Kristapa Grīniekam, olimpisko sešinieku noslēdzot kopvērtējuma vicelīderim Andrejam Laipniekam.

Izaicinājuma kausā uzvara Ritumam, otrais debitants Andrejs Vainutis, bet trešais Jānis Čudovs.Komandām atkal uz uzvaras takas "SNB Racing" (Jaunzemis, Laipnieks), otrie "Baltie" (Trapāns, Grīnieks, Cīrulis), bet trešo un atkal uz pjedestāla "Movers.lv" (Ritums, Kleinhofs, Freimanis). Mūveri turpina pjedestālu sēriju Openkart sacensībās šogad - visās 12 sacīkstēs ar komandu ieskaiti (9 čempionāta posmi un 3 LeMans sacīkstes) komanda ir spējusi kāpt uz pjedestāla.

Sacīkstes rezultāti ("Top 10")

VietaBraucējsKomandaRezultāts
1.Krišs JaunzemisSNB RACING12 apļi
2.Mārtiņš Krūze-+0.907
3.Nils TrapānsBALTIE+1.498
4.Kaspars RitumsMOVERS.LV+2.554
5.Kristaps GrīnieksBALTIE+2.787
6.Andrejs LaipnieksSNB RACING+5.154
7.Andrejs Vainutis-+5.431
8.Daniels Mančinskis-+7.274
9.Darius Macas-+8.781
10.Jānis Čudovs3PERA+9.006

Visi rezultāti: OpenKart

Izmantotie resursi:
OpenKart