Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Startē LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņa

Andrejs Siliņš

Startē LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņa
Foto: autocross.lv

Ventspils puses Popes autotrasē sestdien 10:00 startēs LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņa. Startam pirmajā posmā pieteikušies aptuveni 30 dalībnieku, kuriem būs jāsadala vienīgā pirmā posma uzvara. Folkreiss nav piedzīvojis revolucionāras noteikumu izmaiņas, taču izsludināti jauni vērtējumi un ieskaites dalībnieku piesaistīšanai un sportiskajai intrigai.

Sestdienas sacīkstes sāksies pl.10:00, bet finālbraucieni notiks dienas otrajā pusē pēc vairākiem kvalifikācijas braucieniem. Sacensību formāts jau ierastais: dalībnieku sastāvu ar izlozes palīdzību sadalīs kvalifikācijas grupās, bet grupu cīņu rezultāti veidos kvalifikācijas kopvērtējumu, no kura tiks secināti C, B un A fināla dalībnieki un viņu starta vietas. Divi labākie braucēji C finālā saņems iespēju cīnīties B finālā, divi labākie no B fināla tiks uz A finālu, bet A fināla iznākums noteiks Vasaras kausa 1. posma uzvarētāju.

Folkreiss ir tautas autosporta veids, kura demokrātiskumu un pieejamību nosaka izmaksu ierobežojums un mašīnu pārdošanas sistēma. Lai cik sportists būtu ieguldījis tehnikas sagatavošanā, automašīnu sacensību dienā var iegādāties jebkura pilngadīga persona par fiksēto samaksu 950 eiro, un auto īpašnieks no darījuma atteikties nedrīkst.

Līdz ar to, vai nu tehnikā netiek investēts un sportisti saglabā līdzvērtīgumu tehnikas ziņā, vai arī turīgākie sportisti riskē ar finansiāliem zaudējumiem, ja viņa dārgo mašīnu kāds iegādājas par 950 eiro. Šis noteikums gan ierobežo izmaksu augšanu, gan ir vieglākais veids, kā, nepavadot nedēļas garāžā, ātri tikt pie sportam sagatavotas automašīnas un jau nākamajā posmā stāties uz starta.

Folkreiss ir aizraujošs arī skatītājiem: notiek kontaktcīņu brauciens pārredzamās trasēs, kurā uzvar tas, kurš ir pirmais finišā – viss skaidrs un saprotams! Turklāt sestdienas sacīkstē ieeja par ziedojumiem, tātad – cik nav žēl.
Sestdienas cīņai pieteikušies aptuveni 30 sportistu. Par galvenajiem favorītiem uzskatāmi pērnā gada Vasaras kausa dalītāji Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda) un Raivis Riekstiņš (Turkalne, Štīm Rally Team). Tomēr pēc uzvaras Ziemas kausā pie tehnikas nopietni pastrādājis Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing). Viņa pārsēšanās no VW Golf III uz Golf II modifikāciju varētu šķist mānīgs solis atpakaļ. Publiski gatavību cīnīties par uzvaru kopvērtējumā izteikuši Autosporta Nākotnes komandas jaunieši – Rūdolfs Bogens, Rihards Dainis un Sandis Džeriņš. Turklāt visi arī ir pietiekami spēcīgi, lai mērķi realizētu. Tomēr ar to favorītu un pirmā posma uzvaras pretendentu pulks neaprobežojas – prakse rāda, ka uz pjedestālu pretendē gandrīz puse dalībnieku.

Šai Vasaras kausa sezonai pieteikušies arī vairāki jauni sportisti. Popē būs trīs debitanti – Jānis Veiķenieks (Jelgava), Jānis Kušnirs (Ozolnieki, Valtek Racing Team) un Ainārs Zuševics (Katlakalns). Tomēr vēl vairāki sportisti gatavojas debijai nākamajos posmos.

Junioru ieskaites cīņām pieteikti pieci sportisti, bet Komandu kausā cīniņš būs starp septiņām vienībām. Šogad izsludināta papildieskaite Dāmu kausā un Klasikas vērtējumā, jo gan daiļā dzimuma pārstāves, gan aizmugures piedziņas auto braucēji izteica vēlmi spēkoties savās iekšējās cīņās. Tomēr uz Popes posmu pagaidām ne vienā, ne otrā vērtējumā pieteikumu nav.

Vairāk par folkreisu: Autocross.lv

Informāciju sagatavoja
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs