Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jānis Ikers atgriežas autokrosa čempionātā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jānis Ikers atgriežas autokrosa čempionātā
Ikera auto būvniecības procesā
Foto: No sportista personīgā arhīva

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas autokrosa čempionātā gatavojas atgriezties bijušais medaļnieks Jānis Ikers. Kuldīdznieks Jau pērn startēja rallijkrosā, ko turpinās darīt, pievienojot arī krosa programmu 2000 Super klasē.

Jānis cīņai gatavojas ar vēl uzlabošanas procesā esošo ''Renault Clio'' automašīnu, ar kuru pērn aizvadīja sezonu Latvijas rallijkrosa kausā, kā arī sezonas nogalē Čempionu autokrosā Brenguļos.

Ikers krosā debitēja 2002. gadā, bet divus gadus vēlāk jau kļuva par 2000 Super klases Latvijas autokrosa čempionāta bronzas medaļnieku, kā arī NEZ Rallijkrosa čempionāta vicečempionu. Vēlreiz Latvijas čempionāta bronza padevās 2006. gadā, kam sekoja pārtraukums viņa krosa karjerā. 2010. gadā Jānis startēja ziemas krosā Mūsā, kurā guva uzvaru, tā paša gada vasarā arī viena rallijkrosa sacīkste 333 trasē. Pēc šīm pāris cīņām atkal pauze, līdz Ikeru krosa virzienā ievilka Krista Valtera debija pērnā gada Latvijas autokrosa čempionātā – tā kā Jāņa rīcībā joprojām bija viņa daudz pieredzējušais Clio, atgriešanās kļuva neizbēgama.

Pērn rallijkrosā Ikers guva ceturto vietu Latvijas kausa kopvērtējumā, izlaižot godalgu no rokām tehnikas problēmu dēļ. Tomēr pērnās sezonas sniegums kopumā, tajā skaitā Čempionu krosā (neizgāja uz starta pusfinālā tehnikas problēmu dēļ, tomēr bija līderu vidū kvalifikācijas braucienos) liek domāt, ka braucējam ir gan ātrums, gan stabilitāte, kas šā gada 2000 Super cīņās var noderēt.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv