Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Prosts neapmierināts ar vadību pamet "Alpine" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Prosts neapmierināts ar vadību pamet "Alpine" komandu
Foto: Alpine Racing

Tiek ziņots, ka par F1 komandas "Alpine" vadītāju varētu kļūt Otmars Šafnauers, kurš iepriekš vadīja "Aston Martin" vienību, turklāt pie jaunajiem darba devējiem viņš varētu ierasties kopā ar lielu sponsoru. Tikmēr komandu atstājis tās padomnieks Alēns Prosts.

"Alpine" vadošo darbinieku sastāvā šobrīd tiek veiktas lielas izmaiņas. Sporta direktors Davide Brivio varētu atgriezties "MotoGP" čempionātā, bet galvenais direktors Marsins Budkovskis jau šobrīd aizsūtīts atvaļinājumā, no kura savā amatā neatgriezīsies. Šonedēļ kļuvis zināms, ka no "Alpine" prom dodas arī Alēns Prosts, kurš līdz šim bija komandas padomnieks.

Prosts stāsta, ka lēmumu nepieņemt jauna līguma piedāvājumu raisījušas saspīlētās attiecības viņa un komandas izpilddirektora Lorēna Rosi starpā.

"Es vairs nebiju iesaistīts lēmumu pieņemšanā," sacīja Prosts. "Pat esot direktoru padomē, par noteiktiem lēmumiem tiku informēts vien pēdējā brīdī. Tas ir cieņas jautājums. Attiecības kļuva arvien saspīlētākas. "Lorēns grib strādāt viens, tā, lai viņu neviens neietekmētu,” skaidro Prosts. “Patiesībā viņš pats man pateica, ka viņam vairs nav nepieciešams padomnieks, lai gan piedāvāja man jaunu līgumu pagājušā gada posmā Abū Dabī, ko es noraidīju. Lorēns grib būt uzmanības centrā."

Pašlaik vēl nav oficiāli paziņots par Šafnauera ienākšanu komandā, bet neoficiāli par to jau runā. Tāpat kopā ar viņu uz "Alpine" grasoties doties sponsors BWT, kā rezultātā "Alpine" mašīnas varētu iegūt šim uzņēmumam raksturīgo rozā krāsu. Savulaik ar rozā mašīnām jau startēja tā sponsorētā komanda "Racing Point", kas pagājušajā gadā tika pārveidota par "Aston Martin".

Izmantotie resursi:
grandpx.com