Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autokrosa un rallijkrosa sportisti Čehijā, Norvēģijā un Francijā

Andrejs Siliņš

Autokrosa un rallijkrosa sportisti Čehijā, Norvēģijā un Francijā
Reinis Safonovs cīnīsies Eiropas rallijkrosa posmā Čehijā
Foto: Viesturs Saukāns

Kopumā astoņi Latvijas autokrosa un rallijkrosa sportisti šajā nedēļas nogalē cīnīsies dažādās starptautiskās sacīkstēs Čehijā, Norvēģijā un Francijā. Eiropas rallijkrosa čempionāta pēdējā posma Čehijā, Sosnovas trasē D-1A klasē startēs jēkabpilietis Reinis Safonovs. Francijā, Sentiņī de Vēras trasē Eiropas autokrosa čempionāta priekšpēdējo posmu aizvadīs Jānis Boks, Māris Līcis un brāļi Juris un Andris Kuļikovski. Savukārt Norvēģijā, Momarkenas trasē uz NEZ rallijkrosa priekšpēdējā posma starta stāsies Mārtiņš Porietis, Ilgonis Krūmiņš un Māris Ločmelis.

Eiropas rallijkrosā savu trešo sacīksti plāno aizvadīt Reinis Safonovs. Šogad seriālā debitējušais sportists startējis divos čempionāta posmos – Zviedrijā un Polijā. Abas sacīkstes kalpojušas kā labs treniņš, turklāt Polijā sasniegta 15. vieta, kas atnesusi pirmos divus kopvērtējuma punktus Safonova karjerā. Reiņa pārstāvētā D-1A klase ir priekšpiedziņas automašīnu ar motora darba tilpumu līdz 1600 kub. cm kategorija.

Eiropas autokrosa čempionāta priekšpēdējā posma Francijā uz starta plāno iziet četri Latvijas dalībnieki – D-3A bagiju klasē uz starta stāsies 2009. gada Baltijas kausa divi labākie sportisti Māris Līcis un Andris Kuļikovskis, kuram šī būs vairākus mēnešus gaidīta debijas sacīkste Eiropas čempionātā. Savukārt D-3 bagiju klasē pirms pāris posmiem debitējušam Jānim Bokam pievienosies vēl viens lielās bagiju klases debitants Juris Kuļikovskis. Šķiet, visu četru sportistu startu šīs sezonas posmos var uzskatīt par treniņu un ieguldījumu nākotnē.

Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta priekšpēdējā posmā Norvēģijā NEZ 2000 klasē cīnīsies Mārtiņš Porietis un Māris Ločmelis, bet NEZ Open klasē uz starta Ilgonis Krīmiņš.

Porietim ir nopietnākais uzdevums – NEZ 2000 klases 20 sportistu konkurencē viņam jāfinišē priekšā lietuvietim Vaidam Vaičekauskam, lai kļūtu par šīs klases NEZ rallijkrosa čempionu. Šajā klasē Ločmelim ir izredzes kļūt par bronzas medaļas ieguvēju.

Lai arī Krūmiņam būs sarežģīti atgūt 2008. gadā sasniegto NEZ Open čempiona titulu, Norvēģijas sacīkste būs interesanta pieredzes ziņā – nedēļas nogalē Ilgonim pretī stāsies pussimts labāko skandināvu rallijkrosa braucēju. Šādā konkurencē Krūmiņš joprojām pretendē uz čempiona titulu, lai gan norvēģis Ola Froshaugs pēc uzvaras Rīgā ievērojami atrāvies no latvieša.

Par latviešu cīņām starptautiskajās sacensībās informāciju atradīsiet Autocross.lv - ziņas, informācija, apskati. un www.musa.lv

Informāciju sagatavoja
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs